• 0
 ≫ 

"Nova osnovna škola u Zaječaru će sama sebe da otplati". Vučić pitao šta garantuju vrhunske fasade?

 ≫ 

Potom sledi obilazak radova na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i polaganje kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona, u koji je uloženo 28,5 miliona evra

  • 0
Aleksandar Vučić

Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas Zaječar.

Prvo je obišao završne radove na rekonstrukciji osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale, zatim radove na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, a potom prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

- Odlično je urađena škola, laka za održavanje, energetski efikasna, mnogo smo uložili u nju - rekao je Vučić, i pitao šta znači vrhunska fasada?

Korišćene su ploče koje se ušrafljuju u fasadu, manja je potrošnja energije, kaže osoblje i dodaje da će "zgrada sama sebe da otplati", da je nameštaj nov, da su učionice tople.

Predsednik Srbije je obišao sale u novoj osnovnoj školi, i istakao da će država uložiti više novca u sportove kao što su rukomet, vaterpolo i odbojka.

Vučić je stigao i do Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i pitao koliko još treba da se gradi, koliko je novca uloženo.

- Do sada je uloženo oko 760.000 evra, od 2006. godine - rečeno je. Potrebno je još minimum barem toliko, dodaju, da se uradi parket, podno grejanje, mermer, ograda.

Predsednik Srbije danas prisustvuje i polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru.

- Ovaj stadion ima ekonomski značaj, to će se tek videti - Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, i dodao da je 2,5 miliona evra uloženo u OŠ "Hajduk Veljko". Dodaje da je ovo "investicija budućnosti, barem za istok Srbije".

28,5 miliona evra je vredna ova investicija, kaže Ničić.

- Poslednjih godina se trudimo da ulažemo u Zaječar. Osim podizanja penzija i plata, gledamo da radimo na infrastrukturi čitavog istočnog dela zemlje - naveo je Vučić.

Dodaje da će biti uloženo 5 miliona evra samo u gradske saobraćajnice, kao i da sledi ulaganje u zdravstvene centre. Oko 5 miliona evra biće uloženo u gerontološke centre.

Predsednik Srbije kaže i da se nastavlja investiranje u škole. Kompanija "Aptiv" došla je i u Zaječar, i do 2022. zaposliće 2.500 ljudi. Ta firma već radi u Novom Sad i Leskovcu.

- Od te fabrike ostaće mnogo više novca za Zaječar, i ljudi će moći da planiraju budućnost ovde, a ne da gledaju kako da odu iz ovog prelepog kraja - istakao je Vučić.

Kraljevica će postati najvažniji deo Zaječara, ako je kvadrat 500 skočiće na 700 evra, a ako je 700 skočiće na 920 evra. Oko stadiona biće potencijala za gradnju hotela i ostalih centara, rekao je Vučić.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>