• 6

Radnik, koji je bio odsutan 808 smena u fabrici, dobio na sudu protiv kompanije

Šta biste vi uradili da radite sa ovakvim kolegom? Da li biste stali u njegovu odbranu?

  • 6
auto, delovi

Foto: Pixabay

Radnik Jaguar Land Rovera, koji je propustio 808 smena i koštao kompaniju 95,850 funti na konto bolovanja, dobio je na sudu zbog nepravednog dobijanja otkaza.

Vik Rambold, koji je živeo blizu fabrike u Kasl Bromviču, bio je odsutan iz više razloga tokom svog dvadesetogodišnjeg rada za britanskog proizvođača. Razlozi su bili zdravstvene prirode, zbog povrede na poslu i jednom prilikom, zbog navodnog napada.

Sudu u Birmingemu je rečeno da je 405 propuštenih smena bilo samo u poslednje četiri godine. Čovek zadužen za ljudske resurse, Džon Karter, koji sprovodi reviziju zaposlenih je rekao: "Iskreno, ovo je najgore odsustvo s posla koje sam ikada video. S 808 smena, trošak za organizaciju iznosi gotovo 100.000 funti. Ne postoji nijedna godina od 2000. koju je u potpunosti proveo na poslu", prenosi portal Vrele gume.

Međutim, kompanija je propustila da izvede korektne procedure pre nego što je otpustila gospodina Rambolda u decembru 2018.

- Sudija Džonson je u svom izveštaju zaključio da JLR nije na propisani način primenio „Procedure upravljanja prisutnošću“ (AMP) , što je za posledicu imalo da „nije dostignuta faza u procesu u kojoj bi mogao na racionalan način da se razmotri otkaz".

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADA

    NENORMALNO,ZAUZEO MESTO NEKOM KOME TREBA POSAO.SUDSTVO I ZAKONI 0.

  • Jela

    Eto može da se radi a da neode na poso bravo

  • Marko

    Kod mene u fabrici ima dosta ljudi koji idu svaki mesec na bolovanje pa im niko nista ne moze,tako vec godinama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke