• 0

Domaća kompanija osvaja svetsku tehnološku scenu uprkos krizi

Planiraju nove akvizicije

  • 0
startup, start-up, start up, rayvoj, uspeh, posao, racunari, kompjuteri, programeri, programiranje Foto: Pixabay

Jedna od vodećih regionalnih kompanija za pružanje konsultantskih i usluga razvoja tehnologija HTEC Group, beleži najuspešniju godinu u istoriji postojanja. Kompanija sa sedištem u San Francisku (SAD) i razvojnim centrima u Srbiji i BiH je ove godine utrostručila svoje kapacitete i proširila svoje pristustvo na nove geografske teritorije.

Digitalizacija i tehnološke inovacije omogućavaju kompanijama da ostanu održive, prilagodljive i da ubrzaju svoj rast. Snažna potreba za digitalizacijom postojala je i pre pandemije, ali je pandemija znatno uvtehećala tražnju za digitalnim proizvodima širom sveta. 

Od svog nastanka 2008 godine, HTEC pomaže kompanijama da digitalizuju poslovanje i da razviju inovativne tehnologije pomoću kojih osvajaju tržišta, a ove godine uspeli su da se pozicioniraju među najupešnijim tehnološkim kompanijama u regionu uprkos, ili možda upravo zbog svetske zdravstvne krize.

- Početkom godine kada je počela kriza, pored nestabilnog poslovanja koje smo svi iskusili, kompanija je odlučila da ne otpusti nijednog radnika, pa čak naprotiv - da udvostruči rast i krene sa još intenzivnijim zapošljavanjem. Vrlo brzo, ova odluka se isplatila. Kompanija je zapošljavala i po 20 ljudi dnevno, pa smo tako u 2020. organski zaposlili preko 200 stručnjaka, od kojih je 27 zaposleno u novom tehnološkom centru koji je početkom godine otvoren u Banjaluci - navode iz kompanije.

Kompanija je u avgustu kupola novosadsku IT kompaniju Execom, veterana srpske tehnološke scene i već planiraju nove akvizicije u regionu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>