• 21

"To Montenegro": Poznato ime nove crnogorske avio-kompanije

"Planiramo i da određen deo osoblja preuzmemo u novu kompaniju"

  • 21
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Crnogorska vlada sutra početi proces osnivanja nove avio-kompanije, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, navodeći da će se truditi da Montenegro erlajns (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 do 60 dana.

- Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan, treba nam nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju - istakao je Bojanić za TV ''Vijesti''.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati "To Montenegro".

- Imaćemo novu kompaniju koja će da se vodi onako kako treba. Zvaće se ''To Montenegro'' ili u prevodu ''Za Crnu Goru'' - dodao je.

Trebaće šest do devet meseci da se sve što je vezano za novu avio-komaniju završi, rekao je Bojanić i dodao da računa da će to biti urađeno i ranije.

- Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen deo osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije - kazao je Bojanić.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održali najfrekventniji letovi, on je kazao da će pokušati da sa osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije kupe deo opreme MA.

Video: Još jedan avion sa medicinskom pomoći iz Kine sleteo u Beograd

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar

    Ako im EU ne zabrani novo muljanje ovi neće prestati!

  • supergnu

    To milo...😂😂😂

  • Zarko

    Bolje da su dali ime Milonegro ili Dritan-airlines. Bice radnici da vicu: Tooooooooo letimo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke