• 1

Naloženo povlačenje ovih 8 hodalica za bebe zbog rizika od povreda

Problematični su modeli W3, W4, W5, W1349, W1351, W1353, W201 i W5203

  • 1
Hodalice, rizik od povrede

Foto: Ministarstvo trgovine

Čak 8 hodalica za bebe povučeno je juče sa tržišta zbog rizika od povreda. Ova upozorenja izdao je NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine.

U pitanju su hodalice proizvedene u Kini koje proizvodi "Shangai Toys Import Export Company China", a koje u Srbiju uvozi kompanija Mogly toys iz Niša.

Hodalice su konstruisane tako da se mogu sklopiti. Proizvod ima tri nivoa podešavanja visine, a svaki od nivoa se može zaključati na određenoj visini okretanjem mehanizma. Najniži nivo na koji se može podestiti hodalica-dubak nije manje visine od 180 milimetara, mereno od tla. Navedeni mehanizam nije dostupan detetu prilikom korišćenja hodalice-dubka. Hodalica-dubak ima sedam točkića.

Hodalice su povučene zbog rizika od povrede bebe koja ih koristi. Problematični su modeli W3, W4, W5, W1349, W1351, W1353, W201 i W5203.

- Povrede mogu nastati usled korišćenja dubka koji nema protivklizne trake pa se dete se može prevrnuti i ispasti iz dubka i povrediti se - stoji u objašnjenju.

Upravo se zbog toga zabranjuje nuđenje, izlaganje, isporučivanje i činjenje dostupnim nebezbednih proizvoda dečije opreme, hodalica-dubkova.

- Naređuje se hitno povlačenje proizvoda dečije opreme, hodalica-dubkova stavljenih na tržište Republike Srbije. Nalaže se otklanjanje neusaglašenosti - mere su koje je donelo Ministarstvo trgovine.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    30. decembar 2020 | 15:29

    Pa gde ima dobar dubak za 2000-2500 din. Bolje uzeti polovan Chicco, Brevi, Hauck i sl za iste pare, nego ovo kinesko djubre!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>