• 6

Ova preduzeća su najveći poreski dužnici u 2020. godini

Na objavljenom spisku je 764 pravnih lica u stečaju, a uslov da podaci o njihovim dugovima budu objavljeni je bio da duguju iznad 20 miliona dinara

  • 6
porez, taksa

Foto: Pixabay

Poreska uprava Srbije objavila je danas spiskove najvećih poreskih dužnika, a na čelu su se, po kategorijama, našli "Beobanka", "Impuls petrol", "Mera invest" i preduzetnik SWM.

Kod pravnih lica u stečaju lideri po poreskom dugu su Beobanka AD u stečaju, koja duguje 33,5 milijardi dinara, Astra banka AD u stečaju sa 20,8 milijardi, i Beogradska banka AD u stečaju, sa 18 milijardi dinara duga.

Na objavljenom spisku je 764 pravnih lica u stečaju, a uslov da podaci o njihovim dugovima budu objavljeni je bio da duguju iznad 20 miliona dinara.

Među pravnim licima kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PIB) najveći dužnik je, sa 4,78 milijardi dinara, novosadski "Impuls petrol", a slede beogradski "Hadži invest" sa 943 miliona dinara i novosadska "Dunav Grupa agregati", sa 827 miliona dinara duga.

Podaci su objavljeni za 381 pravno lice sa oduzetim PIB-om, a uslov je bio da imaju poreski dug veći od 20 miliona dinara.

U kategoriji aktivnih pravnih lica najveći dužnici su beogradski "Mera invest" sa 1,10 milijardu dinara duga, a slede šabačka "Magma prom", sa 1,04 milijardi, i beogradski "Termol" sa 805 miliona dinara duga. Na ovoj listi je 335 poreskih dužnika koji imaju dug veći od 20 miliona dinara.

Preko pet miliona dinara duga, sudeći po javno objavljenom spisku, ima 2.636 preduzetnika. U vrhu liste su samostalna zanatsko građevinska radnja SWM, iz Lapova, sa 129 miliona dinara poreskog duga, te SZTR Almanda iz Novog Sada sa 110 miliona, i Radnja za proizvodnju drvene ambalaže i trgovinu Jovana Stilet iz Jagodine, sa 107 miliona dinara poreskog duga.

Spiskovi, odnosno obaveštenje o iznosu poreskog duga obveznika, objavljeni su u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji. Svi objavljeni podaci o poreskom dugu su po preseku na dan 30. novembar ove godine.

Video: Bravar dobio srebrno dugme za 300 hiljada pratilaca: Majstor za YouTube i frižidere

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    31. decembar 2020 | 15:45

    Pa sto ne posalju izvrsitelje, nego samo sirotinju jure!

  • Besna glista®

    31. decembar 2020 | 14:00

    Gde je bila i šta je radila poreska služba kad je dozvolila ovolike dugove za porez? U svakoj normalnoj državi porez je svetinja, a kod nas očigledno neko nije radio l posao za koji je debelo plaćen.

  • M2

    31. decembar 2020 | 14:37

    A meni izvršitelj zbog 9000

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>