• 7

Srbijagas objavio spisak najvećih dužnika: Prvi na listi duguje 1,58 milijardi dinara

U pitanju su dugovi za ovu godinu

  • 7
Novi moratorijum je prihvatilo 82 odsto dužnika

Foto: Shutterstock

Javno preduzeće Srbijagas objavilo je podatke o privrednim društvima sa najvećim prirastom duga u ovoj godini sa stanjem na dan 28. septembar, a prvi na listi je AD MSK Kikinda sa 1,58 milijardi dinara dospelog duga u ovoj godini.

Slede novosadski JKP "Novosadska toplana" sa 698,7 miliona i DP "Novi Sad gas sa 638,5 miliona dinara dospelog duga po fakturama iz 2020. godine.

Kikindski "Toza Marković" ima 216,9 miliona dinara duga, jagodinska "Toplana" 175,9, a AD "Gas-Feromont" iz Stare Pazove 137,4 miliona do toga dana dospelog, a ne plaćenog po računima iz 2020. godine.

Na listi top dužnika za taj period su paraćinska AD "SFS", DOO "Energetika" Kragujevac i kovinsko javno preduzeće "Kovin gas".

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dankan

    Srbijagas daje rok za placanje racuna do 18 u mesecu pa na placuje kamatu kada polovina korisnika socijalu i plate dobija oko 20 u mesecu,na potrosenih 200 kubika oni na naplatu svedu 230 kubika ili po racunu od 500din pa na vise,zato imaji 13 plate i cist lopovluk,a eps za isto to uzme 100-300din i drvlje i kamenje na njih.sramota

  • Dragan

    Bitno da Srbijagas objavljuje spisak svojih duznika, a ja sto sam uplatila u avgustu gas i jos mi nisu uveli a koriste moj novac? Gde ja da objavim moje dužnike?

  • DRagutin

    Coooolll.... Bilo pre 30 godina isto i ništa se nije promenilo ni dan danas... Gradjani još uvek ne mogu da servisiraju svoje dugove za račune... Strašno i žalosno! Ono što znam je da nam Rusi nikada nisu oprostili ni dinar duga za gas nego se na kraju dug slomio na sve gradjane Srbije!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke