• 7

Srbijagas objavio spisak najvećih dužnika: Prvi na listi duguje 1,58 milijardi dinara

U pitanju su dugovi za ovu godinu

 • 7
Novi moratorijum je prihvatilo 82 odsto dužnika

Foto: Shutterstock

Javno preduzeće Srbijagas objavilo je podatke o privrednim društvima sa najvećim prirastom duga u ovoj godini sa stanjem na dan 28. septembar, a prvi na listi je AD MSK Kikinda sa 1,58 milijardi dinara dospelog duga u ovoj godini.

Slede novosadski JKP "Novosadska toplana" sa 698,7 miliona i DP "Novi Sad gas sa 638,5 miliona dinara dospelog duga po fakturama iz 2020. godine.

Kikindski "Toza Marković" ima 216,9 miliona dinara duga, jagodinska "Toplana" 175,9, a AD "Gas-Feromont" iz Stare Pazove 137,4 miliona do toga dana dospelog, a ne plaćenog po računima iz 2020. godine.

Na listi top dužnika za taj period su paraćinska AD "SFS", DOO "Energetika" Kragujevac i kovinsko javno preduzeće "Kovin gas".

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Paja

  Znači sa gasovodom stiže i poskupljenje gasa sa njim. Neko mora da plati dugove a ko će drugi nego građani Srbije. Čist račun duga ljubav, kao što reče sada bivši Sloba Milošević '' Volim i ja Vas''.

  15
  3

  Podelite komentar

 • Ikac Jagodinac

  Jagodinska toplana???? A, ovamo šalju građanima opomene pred utuženje za 1.000 din duga, a što jagodinska lokalna samouprava ne plaća gas za škole, bolnicu, vrtoće... to je "domaćinski". Ovaj se pravi mutav, ne zna šta je to bitkoin, čije su to pare...ali da ne plaća potrošeno i šta mu je obaveza, to zna.

  14
  2

  Podelite komentar

 • Dragan

  Bitno da Srbijagas objavljuje spisak svojih duznika, a ja sto sam uplatila u avgustu gas i jos mi nisu uveli a koriste moj novac? Gde ja da objavim moje dužnike?

  4
  0

  Podelite komentar