• 1
 ≫ 

Prvog dana nove godine Rusi zabeležili istorijski rekord: Blizu 600 novih milionera

 ≫ 

Na početku 2020. bilo je "samo" 99 osoba koje su dobile milione u Stoloto izvlačenju

  • 1
loto

Foto: Unsplash

Rusija je u jednom danu, i to baš 1. januara 2021, dobila tačno 581 novog člana u "Klubu milionera", budući da je toliko dobitnika izvučeno u novogodišnjoj nagradnoj igri Stoloto.

To je ujedno i istorijski rekord koji je ova zemlja zabeležila. Recimo, prošle godine je novih milionera (izraženo u ruskoj rublji) bilo 99, a prvi put je glavnu nagradu od milijardu rubalja (11,1 milion evra ili 13,5 miliona dolara) - dobio jedan igrač.

Nagradni fond u novogodišnjem ruskom loto izvlačenju iznosio je više od dve milijarde rubalja, a od tog novca - milijarda je otišla na velike nagrade.

Kada smo kod Rusije i finansija, stigla je i ova nova vest iz te zemlje. Naime, Ruski penzioni fond će ubuduće građanima, starijim od 45 godina, slati obaveštenja o iznosu buduće penzije.

Do tih godina većina ljudi već ima određeni penzioni kapital, pa je ideja da predvide iznose svojih budućih penzija. Takođe će biti više upoznati sa uslovima za penzionisanje.

Podsećamo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, krajem prošle godine je rekao da ima cilj da prepolovi siromaštvo u svojoj zemlji.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>