• 0

Gasovod radi bez problema, današnja očekivana potrošnja je šest miliona kubika

Predsednik Vučić je juče, 1. januara, u Gospođincima pustio u rad gasovod Balkanski tok

  • 0
Srbija Rusija gas, Srpska zastava gasovod Gasprom Južni tok

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Gasovod Balkanski tok, koji je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, juče pustio u rad, funkcioniše bez ikakvih tehničkih problema i zasad služi za sanbdevanje domaćeg tržišta, rečeno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Kada kompresorske stanice budu u pogonu tokom ove godine, gasovod će raditi punim kapacitetom i moći da snabdeva kupce u Mađarskoj i Austriji, kažu dalje.

Napominju da, prema informacijama kojima raspolaže ministarstvo, za sada nema vidljivih tehničkih problema u radu gasovoda, kao i da je pritisak u gasovodu zadovoljavajući.

Prosečna dnevna potrošnja iz Balkanskog toka je oko osam miliona kubnih metara gasa dnevno, s tim da se zbog više dnevne temperature - danas očekuje potrošnja od oko šest miliona kubika.

Predsednik Vučić je 1. januara u Gospođincima, kod Žablja, pustio u rad gasovod Balkanski tok čija dužina trase kroz Srbiju - od bugarske do mađarske granice - iznosi 403 kilometra.

Naglasio je tom prilikom da je novim gasovodom Srbija osigurala energetsku stabilnost i bezbednost, što je važno za privlačenje novih investitora.

Video: Otvoren gasovod Balkanski tok u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke