• 4

"Er Srbija donosi turiste, njena dokapitalizacija je pitanje nacionalnog dostojanstva"

Momirović je podsetio i da je Er Srbija odigrala bitnu ulogu tokom pandemije

  • 4
air serbia er srbija

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je dokapitalizacija avio kompanije "Er Srbija" bila pitanje nacionalnog interesa i dostojanstva, da se, kaže, u najtežim vremenima za avio saobraćaj podrži to preduzeće.

Momirović je istakao da na godišnjem nivo "Er Srbija" državi donosi mnogo novca, zaslužna je za dolazak velikog broja stranih turista u našu zemlju, kao i za dolazak Vansija na beogradski aerodrom

- Er Srbija je donela mnogo novca državi i pitanje je nacionalnog dostojanstva da u ovim vremenima koji su najteži za avio saobraćaj mi njih podržimo i dokapitalizujemo - rekao je Momirović.

Istakao je da nakon dokapitalizacije očekuje da će Er Srbija nastaviti da donosi benefite građanima i srpskoj privredi, ali i da će u ovim teškim okolnostima uspeti da se raširi i pokrije segment tržišta koje će druge kompanije napustiti.

- Očekujem da će za godinu ili dve biti jedna od vodećih kompanija, ne samo u regionu nego i šire - naglasio je Momirović.

Tomislav Momirović

Tomislav Momirović, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Poručio je i da nijedna ozbiljna država nije tokom pandemije ostavila svoje nacionalne avio prevoznike "na cedilu", te da, ističe, to nije učinila ni Srbija.

Momirović je podsetio i da je Er Srbija odigrala bitnu ulogu tokom pandemije virusa krona kada je dovezla naše građane sa različitih svetskih destinacija, kao i medicinsku opremu.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. januar 2021 | 12:43

    Opet no name osoba komentarise vazduhoplovstvo a nije bas covek iz struke.Bar je meni nepoznat a 30 godina se bavim avionima. Koja je razlika izmedju Montenegra i Er Sbije.Obe kompanije su finansirane od strane drzave samo sto Crnogorci to vise nece da rade a Srbi hoce.Treba napraviti novu kompaniju zasnovanu na komercijalno-ekonomskim pistulatima a ne na politickim.I mozda,samo mozda,bude poslovala sa malim profitom.

  • Zeljko

    4. januar 2021 | 13:40

    Pa cekaj bre, prvo je prodas bud zasto i onda se setis da je to nacionalni ponos??

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>