• 0

APR počinje da izdaje potvrde o stvarnim vlasnicima, ali ih pojedini i dalje kriju

Zahtev se može podneti elektronskim putem

  • 0
posao, kravata, odelo

Pixabay.com

Agencija za privredne registre (APR) počinje sa izdavanjem izvoda i potvrda o stvarnim vlasnicima preduzeća i drugih registrovanih organizacija.

U saopštenju se precizira da je reč o izvodima i potvrdama iz Centralne evidencije sa istorijskim podacima o stvarnim vlasnicima, odnosno potvrdama da je neko fizičko lice upisano ili je bilo upisano kao stvarni vlasnik registrovane firme.

Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika APR ili u pisanoj formi, na posebnom obrascu koji je dostupan preko internet stranice Agencije.

Prema podacima APR-a s kraja novembra prošle godine više od 140.000 subjekata u Srbiji je do tada elektronski evidentiralo svoje podatke u Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

To znači da je više od 85 odsto registrovanih subjekata, na koje se primenjuje Zakon o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, do tada ispunilo svoju zakonsku obavezu.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>