• 0

Za ovu kompaniju se priča da ima najbolje uslove za rad, a njeni radnici su upravo osnovali sindikat

Članovi novog sindikata rekli su da žele da se njihov glas čuje

  • 0
Google kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Više od 200 radnika kompanije Gugl i njemu nadređene kompanije Alfabet formirala je sindikat, što je retkost u tehnološkoj industriji.

Grupa inženjera, ali i drugih radnika prvi su članovi sindikata koji će plaćati članarinu kako bi bili deo ove sindikalne organizacije.

Oni predstavljaju deo radne snage Alfabeta, ali ih je znatno manje nego što je potrebno da sindikalno udruženje stekne formalan status u SAD, piše BBC.

Upravo će zato novi sindikat biti pridružen većem, radnicima Amerike u oblasti komunikacija, a služiće kao „struktura koja garantuje da radnici Gugla mogu aktivno da traže stvarne promene u kompaniji“.

Članovi novog sindikata rekli su da žele da se njihov glas čuje ne samo o platama i zaštiti od diskriminacije i maltretiranja, nego i o širim etičkim pitanjima u vezi s poslovnim poduhvatima Gugla.

Gugl je saopštio da pokušava da stvori podsticajno radno okruženje, ali je nagovestio da sa novim sindikatom neće direktno pregovarati.

- Naravno, naši zaposleni imaju zaštićena radna prava koja mi podržavamo. Ali kao što smo uvek radili, nastavićemo direktan angažman sa svim našim zaposlenima - navela je direktorka Gugla za ljudske resurse Kara Silverstajn.

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>