• 0

Napravili svoju kriptovalutu, sad pumpaju pare u lokalne biznise

Pomoć direktno u posao

  • 0
madrid, španija

Madrid / Foto: Pixabay

Jedna seviljska opština odlučila je da pomoć građanima uplaćuje u sopstvenoj kriptovaluti kako bi podstakla rast potrošnje na lokalnom tržištu pogođenom korona-krizom.

Naime, Gradski savet Lebrije odobrio je upotrebu kriptovalute pod nazivom Elio u kojoj će biti isplaćivana finansijska pomoć građanima, što bi trebalo da doprinese stimulisanju njihove potrošnje.

Pomoć opštine će primiti 593 odabranih korisnika sa niskim primanjima ili velikom porodicom koju izdržavaju, i to u visini između 50 i 200 evra. Osim toga, i 393 lokalne kompanije će dobiti pomoć od 400 evra, odnosno 400 Elia, budući da ove valute imaju istu vrednost.

Gradonačelnik Lebrije Pepe Barozo rekao je da je Elio stvoren kako bi ekonomska pomoć bila "direktno uložena u lokalne biznise". Plan opštinskih vlasti je zapravo da se pomoću aplikacije potrebne za primanje Elia omogući kupovina proizvoda i usluga u tom mestu.

Posle samo nekoliko dana od uvođenja ove valute više od stotinu trgovaca je prihvatilo Elio kao sredstvo plaćanja, a očekuje se da će taj broj konstantno rasti.

Tako će primaoci pomoći i trgovci vršiti direktne transakcije, bez posrednika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>