• 0
 ≫ 

Minimalna uplata 1.000 dinara: Svi koji su odložili porez za doprinose, prvu ratu plaćaju za 30 dana

 ≫ 

Plaćanje se odlaže bez sprovođenja posebnog postupka

  • 0
porez

Foto: Unsplash

Uredbom kojom su uređeni postupak i način odlaganja plaćanja poreza i doprinosa, stupila je na snagu 2. januara i objavljena je na sajtu Poreske uprave, a po njoj prva rata odloženog poreza dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara.

Uredbom se privrednim subjektima, koji su se opredelili za odlaganje dospelosti obaveza, plaćanje odlaže bez sprovođenja posebnog postupka.

Uredba omogućava odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada, kao i poreza i doprinosa na ličnu zaradu preduzetnika i poljoprivrednika i to u visini iznosa neplaćene obaveze čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa uredbom, odnosno zaključkom Vlade Srbije.

Iznos dospelih obaveza se odlaže najduže na 24 jednake mesečne rate a prva rata dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara.

Na sličan način može da se odloži plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade. Uredbom je propisano da se može odložiti plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade.

Takođe i akontacija poreza i doprinosa na prihod od samostalne delatnosti za preduzetnike paušalce.

Video: Kako će se finansirati Program mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>