• 4

Vrednost bitkoina će da raste do ove tačke, predviđa najveća svetska investiciona banka

To se neće dogoditi brzo i vidimo to kao višegodišnji proces, objašnjavaju stručnjaci

  • 4
bitkoin Foto: Pixabay

Bitkoin ima potencijal da dostigne 146.000 dolara, predviđa JPMorgan Chase.

Tržišna kapitalizacija bitkoina trenutno iznosi više od 575 milijardi dolara. Prema JPMorganu, morao bi se popeti 4,6 puta što bi bio ekvivalent količini od 2,7 biliona dolara ulaganja u zlato iz privatnog sektora.

Da bi tržišna vrednost bitkoina dostigla taj nivo, njegova volatilnost cena trebalo bi znatno da padne kako bi institucionalni investitori dobili poverenje potrebno za velike opklade. B

itkoin je poznat po svojoj pojačanoj proizvoljnosti, a u ponedeljak je naglo pao, nakratko i ispod 30.000 dolara, samo nekoliko dana nakon što je dostigao taj nivo.

Bitkoin je u utorak u poslednja 24 sata porastao za 1 procenat, trgujući se na nivou od oko 31.720 američkih dolara, prema podacima sa kripto tržišta Coin Metrics.

bitkoin Foto: Unsplash

- Ovaj dugoročni uspon zasnovan na izjednačavanju tržišne kapitalizacije bitkoina i zlata za potrebe ulaganja uslovljen je volatilnošću bitkoina koji se dugoročno približava vrednovanju zlata - smatraju u JPMorgan.

- Razlog je taj što je za većinu institucionalnih investitora volatilnost svake klase imovine bitna u smislu upravljanja rizikom i što je veća volatilnost klase imovine, veći je rizični kapital koji je utrošen u tu klasu imovine - objašnjavaju.

Ipak, ljubitelji kriptovaluta moraće biti strpljivi da bi doživeli ovo o čemu govore analitičari JPMorgana.

- To se neće dogoditi brzo i vidimo to kao višegodišnji proces. To implicira da se gornji teorijski cilj cene bitkoina od 146.000 dolara smatra dugoročnim ciljem, a time i neodrživim ciljem cene za ovu godinu - objašnjavaju.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. januar 2021 | 16:01

    Licno ne posedujem bitcoin vec drugu valutu Ethereum ... Prodao sam deo na 1150 dolara (kupio sam ih po 280) .. Deo sam ostavio i cekam da vidim sta ce biti.. Jesu bile glavobolje kada je cena pala proteklih meseci , ali cekanje se isplatilo :)

  • Viktor

    6. januar 2021 | 16:40

    Cim je pocelo na sva zvona da se zvoni o bitkoinu i da se tera narod da ulaze pare u njega znaci da ce biti veliki pad ili neka prevara. Shvatite da se na takvim stvarima bogate samo jako bogati tj oni koji diktiraju vrednost toga... Sta nije vam dosta Dafine i takvih avantura 😂 samo napred ✌. Nema leba bez motike

  • Pravda

    6. januar 2021 | 19:15

    Kineski Neo ima potencijala. Bitkoin ce ubrzo da padne.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>