• 7

Građani Crne Gore bili su kreativni: Stiglo više od 500 predloga za ime i logo nove avio-kompanije

"Montenegro erlajns" je obustavio poslovanje 26. decembra 2020, nakon odluke da se kompanija ne spasava već ugasi. Umesto toga, odlučeno je da se osnuje nova crnogorska avio-kompanija

  • 7
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Uplatom osnivačkog kapitala od četiri miliona evra, Vlada Crne Gore je početkom godine počela postupak osnivanja nove nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro D.O.O", o čemu je javnost obavestio ministar finansija i socijalnog staranja te zemlje, Milojko Spajić.

On je tada pozvao građane da šalju predloge za novo ime i logo kompanije, a evo šta se desilo u međuvremenu.

Spajić je juče na Tviteru, društvenoj mreži koju redovno koristi, napisao da je na elektronsku adresu 2montenegro@gov.me stiglo više od 500 predloga za novo ime, logo i dizajn nacionalne avio-kompanije.

"Očekujem i nove predloge, hvala vam svima, hvala što verujete u novi početak, ne samo naše nove avio kompanije", napisao je Milojko Spajić (@MickeySpajic na Tviteru).

Podsećamo, crnogorski gigant Montenegro erlajns obustavio je poslovanje 26. decembra 2020, nakon više od dve decenije rada i 10 miliona putnika.

Kako su tada naveli u saopštenju, "usled novonastale situacije i odluke Vlade Crne Gore da u daljem periodu ne podrži postojanje ove avio-kompanije, koja negativno utiče na bezbednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procena je da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro erlajns ne može da prihvati".

Gašenje ovog prevoznika uzburkalo je ceo region, a mnoge je posebno oduševio potez mladog pilota, Nikole Pavlićevića, koji je leteo takvom rutom da je na nebu praktično iscrtao srce.

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    9. januar 2021 | 10:22

    U aprilu sam uzela vaucer jer refundaciju za avio karte nisu davali. Sada kada treba da mi se refundira vaucer oni se gase. Bas zanimljivo. A od para nista niti iko o tome prica. Prvo vratite pare putnicima pa posle osnivajte novu firmu.

  • Nusknvp

    9. januar 2021 | 08:13

    Milogorci airlines to je to

  • Upućen

    9. januar 2021 | 12:13

    Nema tu ništa novo u odnosu na prethodnike. Samo traže način da politički guraju nacionalnu avio kompaniju pod raznim imenima i na ne ekonomskim osnovama. A pri svemu tome da izigraju pravila EU i poverioca za veći deo dugova!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>