• 10

"Primam platu da bih se borio za radna mesta. Tražiću ublažavanje mere za ugostitelje i trgovce"

Ovaj grad mora da radi i trebaju nam turisti. To je najveći interes Beograda, dodao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

  • 10
Goran Vesic, kafic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je danas da očekuje da Krizni štab potvrdi radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata do 20 sati, i posle 11. januara.

Najavio je i da će tražiti ublažavanje te mere.

On će se, kako kaže, tokom naredne nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati sa predstavnicima te organizacije i kompanija koje rade u sektoru usluga, kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu, čim počne masovna imunizacija.

Istakao je da se bori za svako radno mesto u Beogradu, kao što će se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane.

- Ovaj grad mora da radi i trebaju nam turisti. To je najveći interes Beograda. To će se dogoditi brže nego što očekujemo - rekao je Vesić. Primetio je da devet dana od proslave Nove godine nije došlo do značajnijeg porasta broja zaraženih što je, kako je ocenio, posledica "novogodišnje discipline" koju su pokazali građani.

Dodaje da su i ugostitelji u tom smislu bili na "visini zadatka", i podseća da u januaru postoji samo još jedan dan kada možemo da očekujemo potencijalno veće okupljanje ljudi, a to je 13. januar - proslava srpske Nove godine.

- Moj posao je da obezbedim da građanke i građani Beograda, koji to žele, mogu brzo da prime vakcinu. Čim počne imunizacija, tražićemo da dođe do novog popuštanja mera, kako bi kompanije koje rade u sektoru usluga mogle da rade duže - naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, u sektoru usluga u Beogradu radi 40.000 ljudi.

- Primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Ja sam praktičan covek. U Beogradu oko 190 hiljada ljudi više radi nego 2012. godine, i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova - zaključio je Vesić.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    9. januar 2021 | 11:42

    Za Beograd ovo,za Beograd ono.Niste bre samo vi u ovoj zemlji Srbiji!!!Nije Srbija samo Beograd... Sramote jedne

  • Aleksandar

    9. januar 2021 | 12:20

    Nema šta Vesić da traži.Uslove diktira epidemija.

  • Filip ilic

    9. januar 2021 | 12:41

    Znate šta vama svaka čast kad narodu je prekipilo ovo zezanje ako bude Srbija ustale bice gore nego u Americi!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>