• 0

"Aerodromi Crne Gore" gube barem 11 miliona evra: Posebno ih brine gašenje nacionalnog prevoznika

U 2020. godini zabeležen je pad u broju prevezenih putnika od 80 odsto, a u broju rotacija je manji i iznosi 64 odsto. Do 31.10.2020. godine prihodovali smo sedam miliona evra, a 2019. više od 34 miliona evra - istakao je izvršni direktor tog preduzeća, Danilo Orlandić

  • 0
Aerodrom

Foto: Pixabay.com

- "Aerodromi Crne Goreće 2020. godinu završiti sa gubitkom od najmanje 11 miliona evra, i to uz ostvarene uštede od pet miliona - kazao je izvršni direktor tog preduzeća, Danilo Orlandić. Godina 2019. je završena sa 15 miliona evra profita, pre oporezivanja.

I dalje je, kaže, pri stavu da država treba da upravlja "Aerodromima" i najavljuje da će u drugoj polovini januara završiti analizu uticaja poslovanja "Montenegro Erlajnsa" na to preduzeće.

Govoreći o posledicama pandemije, Orlandić kaže da sasvim suprotno njihovim očekivanjima, 2020. završavaju kao najtežu godinu od osnivanja "Aerodroma Crne Gore".

- U 2020. godini zabeležen je pad u broju prevezenih putnika od 80 odsto, a u broju rotacija je manji i iznosi 64 odsto. Do 31.10.2020. godine prihodovali smo sedam miliona evra, a 2019. više od 34 miliona evra, što je pad prihoda od 80 odsto - navodi Danilo Orlandić.

Kaže da pronalazak vakcine i njena šira upotreba daju nadu da će se obistiniti prognoze kredibilnih analitičara, koji u drugoj polovini godine predviđaju oporavak vazdušnog saobraćaja na nivo od 60 do 70 odsto u odnosu na 2019. godinu.

- Što se tiče "Aerodroma", za nas će dodatni pritisak biti i trenutna obustava saobraćaja od strane "Montenegro Erlajnsa", jer smo prilikom izrade interne projekcije računali na nacionalnog prevoznika u punom kapacitetu - rekao je Orlandić.

Video: Italijanski spasioci nadgledaju planine pod snegom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>