• 1

NIS očuvao tržišnu stabilnost: Ovo je novi važan projekat, vredan 80 miliona evra

Rafinerija Pančevo postala je vodeći prerađivač nafte u regionu, napominje generalni direktor kompanije, Kiril Tjurdenjev

  • 1
nis Foto: NIS

NIS će nastaviti da ulaže u  Rafineriju nafte u Pančevu, saopšteno je iz kompanije. Sledeći važan projekat je, kako navode, modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga, koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena.

Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i biće urađen u narednim godinama, najavio je u intervjuu za RTS Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

On je podsetio da je sa početkom rada pogona "Duboka prerada" u novembru prošle godine, Rafinerija Pančevo postala vodeći prerađivač nafte u regionu.

- Pored toga, kompleks "Duboke prerade" ima i ekološke benefite, prestala je proizvodnja mazuta sa visokim sadržajem sumpora i smanjena je emisija štetnih materija u atmosferu, što će unaprediti ekološku sliku ne samo Pančeva, već cele naše zemlje - rekao je Tjurdenjev.

Kada je u pitanju dalji razvoj NIS-a, on kaže da je kovid-19 uz makroekonomske okolnosti na globalnom nivou dosta negativno uticao na kompaniju, ali je ona nastavila sa ostvarivanjem ključnih investicionih projekata i u izazovnom periodu očuvala stabilnost na tržištu, uz brigu o zdravlju zaposlenih i potrošača.

Video: Naftaši se ubrzano digitalizuju

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    9. januar 2021 | 17:02

    Jel može to malo OD grada ka utrini?!Stigla Rafinerija na 2 kilometra od centra grada,da li ste vi normnalni!?Svuda u svetu je zakonom propisano da Rafinerije i Petrohemijske Fabrike a siguran sam i Azotare moraju biti minimum 40 kilometara od naseljenog mesta a vi ste poslednji pogon približili na par stotina metara do prvih kuća i na 30 metara od puta????Kamo mozak?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>