• 0
 ≫ 

FlyBosnia se sprema za nastavak letova, nabavljaju 4 nova aviona

 ≫ 

Direktor Čoloman rekao da kompanija planira da nabavi četiri aviona "erbas A320" do kraja ove godine

  • 0
Pilot, avion, kokpit

Foto: Shutterstock

Bosansko-hercegovačka avio-kompanija "FlyBosnia" planira da u narednim mesecima obnovi ranije letove i da nabavi četiri nova aviona, izjavio je direktor kompanije Haris Čoloman.

On je za portal EX-YU Aviation News rekao da kompanija planira da nabavi četiri aviona "erbas A320" do kraja ove godine.

Prema njegovim rečima, prva dva bi trebalo da stignu u januaru i aprilu, a preostala dva očekuje tokom četvrtog kvartala 2021. godine.

Čoloman dodaje da će odmah po isporuci aviona biti obnovljeni redovni letovi, prenosi portal Klix.ba.

- Već smo potvrdili letove za Španiju i Italiju, a očekujemo i ponovno otvaranje naših glavnih tržišta - Evropske unije i zemalja Zaliva, odnosno Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih - rekao je Čoloman, dodajući da je u planu i veća količina ćarter letova.

Relativno nova aviokompanija sa sedištem u Sarajevu igrala je važnu ulogu u proleće 2020. godine, u vreme globalnih zabrana kretanja kada je učestvovala u prevozu medicinske opreme i potrepština za borbu protiv pandemije korona virusa, navodi Klix.ba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>