• 0
 ≫ 

Tek što je postao najbogatiji na svetu, Ilon Mask već razmišlja kome da pokloni novac

 ≫ 

Vlasnik kompanija "Tesla" i "SpaceX" je neko ko veruje samo u "bogatstvo sa smislom", a fanovi kažu da je on, možda, jedini skromni milijarder, istinski filantrop

  • 0
Ilon Mask, Elon Musk Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask nije samo trenutno najbogatija osoba na planeti, već i neko ko je nedavno zabeležio najveći nivo neto vrednosti ikada, a to je 209,3 milijarde dolara.

Ipak, za razliku od drugih bogataša, njegovi fanovi veruju da je on "skromni milijarder", koji pre svega razmišlja o dobrobitima za čovečanstvo, o tome da uradi i stvori nešto smisleno, pre nego da zaradi ogroman novac.

U skladu sa tim je i njegov tvit od pre neki dan, u kojem Mask ovako piše:

"Btw, kritika je uvek veoma cenjena, kao povratna informacija, baš kao i načini da se donira novac, ali oni načini koji čine razliku".

Osnivač dve uspešne kompanije, "Tesla" i "SpaceX", u javnosti je poznat po tome što je aktivan na Tviteru, gde često ostavlja intrigantne komentare, a zanimljiva je i njegova prva reakcija na bogatstvo koje poseduje.

Naime, Mask nije ni "stigao" da se pohvali uspehom zabeleženim prvenstveno u 2020, već je odmah s pratiocima podelio svoja razmišljanja o tome gde bi mogao da donira taj silni novac, odnosno, barem deo njega.

Mask nije jedini milijarder koji donira novac, ali se čini da je ljudima najviše simpatičan.

Bil Gejts i njegov prijatelj Voren Bafet, suosnivači su inicijative "Giving Pledge", koja podstiče ultrabogate da doniraju najmanje polovinu svog bogatstva, a oni sami su dali na desetine milijardi u kešu i akcijama.

Čak je i Džef Bezos, do juče najbogatiji čovek planete i vlasnik Amazona, kome su zamerali da se baš i ne ističe kao filantrop, pojačao svoje angažovanje na tom polju.

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>