• 5

Vesić: Čim počne masovna imunizacija, ugostiteljima i trgovcima treba produžiti radno vreme

Zamenik gradonačelnika Beograda dodaje da Beograd mora da radi, i da su mu potrebni turisti koji donose skoro milijardu evra godišnje

  • 5
Goran Vesic, kafic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, kaže kako veruje da će Krizni štab danas doneti odluku da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i dalje bude do 20 sati.

Vesić je istakao da nema razloga da odluka bude drugačija, jer su i građanke i građani Beograda, kao i ugostitelji, pokazali pravu disciplinu i poštovali sve mere.

On je rekao i da će se tokom ove nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati s predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga, kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu, čim počne masovna imunizacija.

- Kada počne masovna imunizacija, tražićemo od Kriznog štaba da se radno vreme produži do 22 sata. Ne znam da li će to prihvatiti drugi članovi Kriznog štaba, ali moja obaveza je da se borim za svako radno mesto u Beogradu kao što ću se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane - rekao je Vesić.

Dodaje da Beograd mora da radi i da su mu potrebni turisti koji donose skoro milijardu evra godišnje, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- To je najveći interes Beograda. Naravno da je zaštita javnog zdravlja važna, ali kada počne imunizacija, država daje svoj maksimum u zaštiti stanovništva - precizirao je zamenik gradonačelnika Beograda. Naglašava da u Beogradu u sektoru usluga radi 40.000 ljudi.

- Ja primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Ja sam praktičan čovek. U Beogradu oko 190.000 ljudi više radi nego 2012. godine, i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova - zaključio je Vesić.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    11. januar 2021 | 10:39

    Kafa se prodaje po benziskim pumpama tako da rade bolje nego kafici

  • Nikola

    11. januar 2021 | 12:33

    Za tako nesto mora da se vakcinise 70% stanovnistva i to sa obe doze i da prodje period od 2 nedelje do mesec dana posle druge doze koliko je potrebno za sticanje potpunog imuniteta. Za to ce biti potrebno bar godinu dana jos znaci ne pre 2022. kada ti vise neces biti ni gradonacelnik ni zamenik gradonacelnika ni zamenik zamenika gradonacelnika a bogami ni gradski menadzer. I hvala bogu posle beogradskih izbora 2022. se neces vise pitati ni za sta, pa cak ni za stvari u koje se ne razumes kao sto je vakcinacija mada se ti ne razumes ni u ostalo sto ti je u opisu sadasnjeg posla...

  • Doktor

    11. januar 2021 | 11:16

    Ne kada krene masovna imunizacija, vec kada se uspesno sprovede, obe doze i period potreban da se zastita realizuje...politika i ekonomija nemaju veze sa tim delom...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>