• 2
 ≫ 

Na prodaju Frikom i Ledo: Fortenova grupa u pregovorima sa kompanijom Nomad foods

 ≫ 

Hrvatski gigant nastavlja postupak prodaje Poslovnog područja zamrznute hrane ekskluzivnim pregovorima sa kompanijom Nomad Foods

  • 2
smrznuta hrana foto: pixabay.com

Nakon završene sveobuhvatne poslovne analize kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno sa nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, koje je u procesu prodaje, Fortenova grupa je odlučila da nastavi sa sledećom fazom - ušla je u ekskluzivne pregovore sa kompanijom Nomad Foods.

- Nomad Foods je kompanija sa izuzetnim investicionim i operativnim rezultatima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Evropi. Ima još posla, potrebno je ispuniti niz zahteva pre nego što se postigne konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspeti - izjavio je Džejms Pirson (James Pearson), izvršni direktor za finansije Fortenova grupe.

Oglasio se i Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe, koji je napomenuo da je "postupak dubinske analize, koja se primenjuje u procesu prodaje, za Poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je učestvovalo više stranaka, uspešno priveden kraju, prihvatanjem nastavka pregovora od strane te kompanije, ekskluzivno sa kompanijom Nomad Foods".

- Nomad Foods se pokazao kao potencijalno snažan partner za našu delatnost zamrznute hrane. Krajnji cilj Fortenova grupe, osim uvećanja vrednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom

koji će dati maksimalan doprinos daljem razvoju Poslovnog područja zamrznute hrane, kao i prepoznati punu vrednost i potencijal ove delatnosti i ljudi koji u njoj rade - dodao je.

Prema njegovim rečima, ova transakcija je za Fortenova grupu "deo procesa optimizacije kapitalne strukture koji će

omogućiti dalji razvoj kompanije".

Fortenova grupa, Fortenova Group Foto: Fortenova Group

- Očekujem da će sledeća faza prodaje delatnosti Zamrznute hrane biti završena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom slučaju transakcija bi mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tokom leta 2021. godine. Naše zaposlene i tržište nastavićemo redovno i pravovremeno da obaveštavamo o razvoju situacije - zaključio je Peruško.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fri kom

    11. januar 2021 | 18:19

    Heeeeeee....sad će neki novi gazda da hara Frikomom,pridaju nas Hrvati trećem vlasniku...koja smo mi beda hebote!

  • Nikola

    12. januar 2021 | 09:44

    Ne dozvolite da frikom ode u ruke neke zapadne firme trovace nas njihovim gmo vocem! Pomozite nekoj domacoj firmi da otkupi frikom ako ga vec hrvati prodaju!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>