• 54

Srbija po platama prva u regionu, od februara prosečna 535 evra: "Želimo i da ljudi ostanu na selu"

"U Srbiji zaposlenost raste", naveo je predsednik

  • 54
Aleksandar Vučić

Foto: Printscreen/Happy tv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima najveće prosečne plate u regionu, od 511 ili 512 evra, kao i da će već u februaru, zbog januarskog povećanja, taj prosek biti 535 ili 536 evra.

Vučić je gostujući u Ćirilici na TV Hepi, rekao je samo u Beogradu u poslednjih sedam godina prosečna plata skočila za 180 evra ili za 40 odsto.

Kaže da smo pre bili četvrti po platama u regionu, dok smo danas i zvanično prvi, kao i da će razlika u odnosu na druge zemlje sve brže da se povećava.

Istakao je da smo bili na 329 evra sa prosečnom platom i sa javnim dugom od 78 odsto BDP-a, a CG na 510 evra, dok je sada CG na 509 evra. Kaže da u Srbiji zaposlenost raste, kao i da nam se stopa javnog duga najmanje uvećala u odnosu na gotovo sve evropske zemlje.

Tako je u Italiji javni dug skočio na 156 odsto, u Nemačkoj 87 odsto, Francuskoj 114 odsto, u Hrvatskoj na 88 odsto, a u Srbiji je 57 odsto, dodao je on.

Dodatne subvencije za nabavku traktora

 

Vučić je najavio da će država ove godine dodatno ulagati u obnavljanje poljoprivredne mehanizacije na selu i povećati subvencije za kupovinu traktora.

"Uložili smo između 50 i 65 odsto od cene traktora i drugih poljoprivrednih mašina i tako subvencionisali 2.600 novih traktora", rekao je Vučić.

Moramo taj broj da povećamo u narednim godinama na 20.000 novih traktora, jer želimo da motivišemo ljude da ostanu na selu, poručio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji gde govori o aktuelnim pitanjima, ali i o tome šta Srbiju čeka u godini koja je tek počela.

Najavio je da će država doneti novi ekonomski paket pomoći preduzećima, ali i ugostiteljima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    11. januar 2021 | 23:26

    Kažite mi koji je to region? Zanima me koje države su u tom regionu.

  • zoki

    11. januar 2021 | 23:19

    Hocu i ja ovu terapiju

  • DrugCrni

    11. januar 2021 | 23:14

    Nisu, nego su prebačeni delovi iz sive zone u redovne tokove. Gazda sad ne uplaćuje minimalac od 22.000, a 20-30k na ruke već sve stavi na racun. I stvara se vestacki rast za pricu, a jedino drzava ubira vise. Naravno, bolje sto je otislo na racun, ali tek kada sve sa "dela na ruke" bude na racunu i onda krene rast plata, onda će biti istine. Pozdrav i svako dobro svima bez obzira kojoj partiji pripadate

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>