• 0

Parler tužio Amazon

Sudskom tužbom Parler od Amazona traži trostruku odštetu

  • 0
Parler kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Društvena mreža Parler tužila je tehnološku kompaniju Amazon tvrdeći da je njenom suspenzijom donela nezakonitu i politički motivisanu odluku u korist kompanije Tviter.

U tužbi podnetoj Okružnom sudu u Sijetlu kompanija Parler je navela da joj je Amazon naneo žestok udarac prekidom usluga veb hostinga - nakon što su Epl (Apple) i Gugl (Google) prekinuli distribuciju njihove aplikacije.

Sudskom tužbom Parler od Amazona traži trostruku odštetu, vraćanje prethodnog statusa, i usluge koje je ranije ugovorio. Takođe, zahteva i novčanu odštetu tvrdeći da je imao više od 12 miliona korisnika i izgubila milione - u trenutku u kom je odlazeći predsednik Donald Tramp sugerisao konzervativnim pristalicama da društvenu mrežu Tviter zamene Parlerom.

Istovremeno, kompaniju Amazon optužio je za licemerje zbog nepoverenja u vezi sa Parlerovim sposobnostima za nadziranje rada platforme - uključujući uklanjanje sadržaja koji podstiču nasilje.

Ukazano je da je Amazon suspendovao Parler uprkos tome što u tom smislu nije razmatrao Tviter - društvenu mrežu na kojoj je, kako tvrde, nedavno jedna od čitanijih i prenošenijih objava bila: “Obesite Majka Pensa”, aktuelnog američkog potpredsednika, navodi se u tužbi Parlera.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>