• 4
 ≫ 

Peruanski sud optužuje "kriminalnu elitu" za stvaranje kovida: Na spisku Gejts, Soros, Rokfelerovi

 ≫ 

"Nijedna svetska vlada, fizička i pravna lica, niti odbrana okrivljenog ne mogu da tvrde da ova pandemija ima tok koji se može predvideti, osim tvoraca novog svetskog poretka"

  • 4
korona, kovid-19

Foto: Pixabay

Sud u Peruu je tvrdnju, zasnovanu na teorijama zavere, da je kovid-19 izum "kriminalne svetske elite", koji su, navodno, izmislili milijarderi poput Džordža Sorosa, porodice Rokfeler, i biznismena i suosnivača kompanije Majkrosoft, Bila Gejtsa, naveo i u obrazloženju odluke o produženju pritvora. 

Navodi se navodno da "stvaraoci nastavljaju da upravljaju situacijom u tajnosti, zajedno sa globalnim koroporacijama".

"Nijedna svetska vlada, fizička i pravna lica, niti odbrana okrivljenog ne mogu da tvrde da ova pandemija ima tok koji se može predvideti, osim tvoraca novog svetskog poretka kao što su Bil Gejts, Soros, Rokfelerovi", navodi se u rezoluaciji, objavljenoj na portalu LP Derecho.

Nakon što je sadržaj naloga suda otkriven javnom mnjenju, Decentralizovana kancelarija za nadzor prekršaja (Oficina Desconcentrada de Control de la Magistratura /Odecma/ de Ica), smeštena 400 kilometara južno od Lime, ​​otvorila je preliminarnu istragu protiv sudija koji su potpisali tu rezoluciju.

Cilj istrage je prikupiti elemente koji pomažu u utvrđivanju postojanja navodnih nepravilnosti koje su počinile sudije. Naime, Gejts, Soros i porodica Rokfeler direktno se optužuju u dokumentu, "da upravljaju virusom u novom svetskom poretku".

Kada je nastao kovid-19, razne teorije zavere su krenule da kruže, došlo je do "buma" dezinformacija, iako je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u maju 2020. potvrdila da virus ima životinjsko poreklo i opovrgla mišljenje da je stvoren laboratorijski.

Među vestima koje su preplavile internet bile su i one da Gejts i Soros promovišu 5G mrežu i vakcine, jer žele kontrolu nad globalnim stanovništvom, a takođe se pisalo o njihovoj povezanosti s farmaceutskim kompanijama, zarad lične, finansijske koristi.

Napomena:

Tekst je izmenjen 20. aprila jer nije sadržao tačne informacije, a koje su se odnosile na dotični sud i navodnu tvrdnju sa početka članka.

Video: Bajden primio i drugu dozu Fajzerove vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmn

    12. januar 2021 | 09:35

    Samo napred,sve zemlje treba da dignu glavu a ne da cekamo klanje kao ovce.Svaka vam cast,nadam se da ste prvi u nizu!

  • RS

    12. januar 2021 | 09:21

    Pravi psi, ceka vas Sveti Petar..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>