• 0

Firmi koju je Mask slučajno "proslavio", akcije ne prestaju da rastu: Skok sa 0,6 na 70 dolara

Investitori su pogrešno protumačili Maskov tvit, objavljen prošlog četvrtka

  • 0
Ilon Mask, Elon Musk Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask je najbogatija osoba na planeti, dok je njegova imperija Tesla trenutno najvrednija među auto-kompanijama. Sve što on uradi, ima neki značaj.

Tako je prošlog četvrtka svojim pratiocima na Tviteru poručio da koriste Signal aplikaciju za komunikaciju, sabotirajući time WhatsApp, koji od 8. februara nameće korisnicima nova, stroža pravila.

Ali, ispostavilo se da su ulagači njegov tvit povezali sa kompanijom "Signal Advance" iz Teksasa, koja nudi tehnološka rešenja u zdravstvu. Deonice te firme su odmah uzletele munjevito, čak 12 puta, sa 0,6 na 7,19 dolara.

Zanimljivo je da rast akcija nije prestao, iako se obelodanilo da je došlo da zabune. Od 7. januara "Signal Advance" akcije su porasle za neverovatnih 11.708%, samo zato što je Mask napisao "use Signal".

Ovaj milijarder ima 42 miliona pratilaca na Tviteru, i slobodno možemo reći da mu je ta društvena mreža omiljena, budući da je svakodnevno aktivan na njoj.

Jedna deonica pomenute teksaške kompanije juče je vredela čak 70,85 dolara (samo u ponedeljak je zabeležen skok od 885%). Osim toga, tržišna kapitalizacija je dostigla skoro 300 miliona dolara, a do prošle nedelje je iznosila svega 6 miliona dolara.

Ovo, zapravo, nije prvi put da investitori pomešaju dve kompanije koje se slično zovu. U martu, tokom karantina zbog kovida-19, akcije "Zoom Technologies" su porasle, jer su ga ulagači pomešali sa sada već svetski poznatom kompanijom za video pozive - "Zoom Video Communications".

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>