• 0

Britanci nisu navikli na naređenja: EU oduzima sendviče putnicima, "dobrodošli u Bregzit"

Kratki snimak prikazuje kako je hrana, sendviči zapakovani u foliju, oduzeta britanskom vozaču koji očigledno nije znao za nova ograničenja

  • 0
Tost, topli sendviči Foto: Shutterstock

Neki Britanci su ovih dana veoma ljuti na Holandiju jer njeni carinici sprovode pravila EU o bezbednosti hrane i oduzimaju sendviče sa šunkom i sirom, koje britanski putnici nose sa sobom, kao ručak.

Nastupilo je "doba nakon Bregzita", tako da ljudi koji prelaze granicu Ujedinjenog Kraljevstva sa EU moraju da se suoče sa dodatnom birokratijom.

Na primer, više ne mogu da nose meso, mleko ili svoje proizvode sa sobom, čak ni kao "lični uvoz". A ta pravila, zapravo, sprovode carinici u Holandiji, kao što je nedavno prikazala holandska televizija.

Kratki snimak prikazuje kako je hrana, sendviči zapakovani u foliju, oduzeta britanskom vozaču koji očigledno nije znao za nova ograničenja.

- Mogu li da zadržim hleb? - pitao je vozač carinika, koji odgovara: "Ne, sve će biti oduzeto. Dobrodošli u Bregzit, gospodine. Žao mi je".

 

Činilo se da su obojica svesni koliko je situacija smešna. Sprovođenje pravila izazvalo je "bes" u Velikoj Britaniji, navodi Daily Mail. Norme EU odnose se na suzbijanje širenja infekcija koje prenose životinje. Ogorčeni britanski zvaničnici kažu da njihova zemlja ima najstrože standarde hrane, te da "pravila nemaju smisla".

Deze levensmiddelen hebben we in beslag genomen bij automobilisten in de ferryterminal in Hoek van Holland. Want sinds 1...Posted by Douane Nederland on Wednesday, January 6, 2021

Opravdano ili ne, oduzimanje hrane se desilo. Britanski mediji upozorili su da će sendviči sa šunkom i sirom uskoro morati da se ostave na granici, ako ih putnici nose sa sobom.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>