• 2

Bezos je ponovo na vrhu sveta: Sada "beži" Masku za 6 milijardi dolara

Juče su pale akcije i Tesle i Amazona

  • 2
Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Profimedia/Andrej Sokolow / Newscom

Ilon Mask je nedavno "smenio" šefa Amazona, Džefa Bezosa, sa trona na listi najbogatijih ljudi planete, međutim, ta sreća nije dugo trajala, što ne znači da se neće vratiti.

Naime, na tržištu akcija je večito nemirno more, pa je tako vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, za jedan dan izgubio čak 14 milijardi dolara.

Akcije njegove kompanije Tesla su juče pale za skoro 8 odsto, čime se neto vrednost Ilona Maska smanjila na 176,2 milijarde dolara. Prema procenama Forbsa, on sada zaostaje za Bezosom za oko 6 milijardi dolara.

Procena je da stariji Amerikanac trenutno poseduje 182,1 milijardu dolara neto bogatstva. Ipak, i deonice Amazona su juče pale, ali manje, za oko 2 procenta. Zbog tog pada, Bezosovo bogatstvo se smanjilo za 3,6 milijardi dolara.

Uprkos padu Teslinih deonica, Mask je i dalje za nekih 20 milijardi dolara bogatiji od treće najbogatije osobe na svetu, a to je Francuz Bernar Arno. Njegova vrednost je procenjena na 154,6 milijardi dolara.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>