• 4

Privredna komora Srbije daje 50.000 evra pomoći Hrvatskoj: "Nemamo druge kuće, nemamo drugi region"

"Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj", istakao je predsednik PKS, Marko Čadež

  • 4
Hrvatska, zemljotres, Petrinja, 29. decembar 2020

Foto: Tanjug/AP

Privredna komora Srbije donirala je 50.000 evra za nabavku objekata za privremeni smeštaj stanovnika Hrvatske, na području pogođenom zemljotresima.

Predsednik PKS, Marko Čadež, uručio je danas otpravnici poslova Republike Hrvatske u Beogradu, Maji Bogdan, donaciju od 50.000 evra i poručio da su privrede dveju zemalja povezane i da su privrednici Srbije uz građane Hrvatske.

- Mi nemamo druge kuće, nemamo drugi region. Ovo je teritorija na kojoj radimo, zarađujemo, zapošljavamo, živimo, i uvek ćemo pomagati jedni drugima i biti tu kada god je to potrebno - poručio je Čadež.

Privredna komora Srbije poziva privrednike da doniraju neophodna sredstva i materijal potreban žiteljima ugroženog područja u Hrvatskoj.

- Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj - rekao je Čadež.

Maja Bogdan, otpravnica poslova u Ambasadi Hrvatske u Beogradu zahvalila se predsedniku PKS i svim srpskim privrednicima na donaciji.

- Duboko smo dirnuti iskazanom solidarnošću u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom - rekla je Bogdan, i ukazala na simboliku mesta na kojem su se dva skupa, u Beogradu i Zagrebu, danas održali.

Skup solidarnosti održan je danas simbolično, istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovetne skulpture "Ribar", vajara Simeona Roksandića, koja se nalazi i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu u zagrebačkom Gornjem gradu.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i Veran Matić, predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje PKS i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Matić je pozvao sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju pomoći stanovništvu u ugroženom području Hrvatske, i podsetio da su prvo reagovali Vlada Srbije sa milion evra donacije i niz kompanija. Istovremeno, danas su na skupu u Zagrebu učestvovali predstavnici Srpskog nacionalnog veća i Ambasade Srbije u Hrvatskoj.

Video: Pomoć za ugrožene ljude u Petrinji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    12. januar 2021 | 17:19

    Dok deo drzave pliva u poplavama! Najjaci ste nema sta

  • Pavle

    12. januar 2021 | 20:26

    Da li Privredna Komora Srbije zna koliko je sela već danima bez struje u istočnoj Srbiji? Da li su čuli koliko ima poplavljenih kuća na jugu Srbije, kolika je šteta? Da li je naša privreda povezana i sa istočnom i južnom Srbijom kao sa Hrvatskom?

  • Medina Dacic

    13. januar 2021 | 08:59

    Ok, razumem teska situacija, i moje iskreno zaljenje i podrska stavnovnicima Hrvacke. Ali ne razumem kako pored svih problema koje imamo i koji su nas zadesili u predhodnoj godini, propast sektora turizma, masa otpustenih radnika i td....nasa vlada se bavi problemima druge zemlje. Da li je realno otimati od vlastitog stanovnistva i davati drugima? Zbog koga to rade? Kome se dokazuju?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>