• 1

Ko su nove snežne ptice? Sve više je ljudi koji zimu provode van kuće. Tamo žele i da rade

Gosti traže da ostanu mesec dana ili celu zimsku sezonu, žele sve što imaju i kod kuće

  • 1
Karibi

Pexels/Leonardo Rossatti / Karibi

Obično su ranije stariji putnici bili ti koji tokom zimskih meseci odlaze na jug. Ali u doba pandemije, mlađi putnici idu po hladnom vremenu na lokacije koje su toplije i modernije od kuće.

Nova vrsta "snežne ptice"

 

„Snežne ptice“ je termin koji se koristi za opis sezonskih putnika koji zimi migriraju u toplije podneblje. Tipično su to stariji i u penziji, kao i zdravstveno osvešćeniji i obrazovaniji od svojih vršnjaka.

Ti isti atributi, međutim, zadržavaju ih kod kuće poslednjih meseci. Umesto njih, novo "jato" putnika, neopterećeno radnim vremenom i otežavajućim zdravstvenim uslovima, odlazi na put.

Golfsko odmaralište i spa Hilton na Floridi u novembru je pokrenuo program „Jednomesečna zamena života“, namenjen onima koji rade ili uče od kuće.

"Svake godine penzionerima obično ponudimo program ""snežne ptice"", rekao je generalni direktor odmarališta Gari Brilmer. „Ove godine videli smo priliku da proširimo taj program.“

Brielmer je rekao da interesovanje za program potiče od stanovnika Čikaga, Njujorka i Indijanapolisa, ali i Atlante i Dalasa, što "nam dokazuje da je vreme samo deo jednačine".

„Ideja o životu u odmaralištu nekada je bila samo san“, rekao je on. „Ali sada, s toliko posla i školovanja na mreži, to je za mnoge realan životni stil.“

Atlantik Hotel & Spa takođe ima priliv gostiju koji borave duže od mesec dana ove zime. „Predviđam da će se ovaj trend proširiti na letnje mesece", rekao je Semuel Atvud, generalni direktor hotela.

Let u jednom pravcu, duži boravak

 

Jahorina, planina, sneg, zima, zimovanje, pridoda, odmor, putovanja, skijanje, ski staza

Planina ili more? Foto: Shutterstock

Endrju Kolins, predsednik i izvršni direktor privatne avionske kompanije Sentient džet, rekao je da se broj putuovanja povećao za 50% od početka pandemije. Letovi u jednom pravcu su u porastu.

Uprkos tome što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti prošle godine preporučili da se ne putuje sa praznika, klub za odmor samo za članove Ekclusive Resorts saopštio je da je prošlog meseca imao pet puta veći broj rezervacija za putovanja koja su trajala dve nedelje ili više u odnosu na decembar 2019.

Kompanija, koja članovima omogućava pristup skoro 400 luksuznih kuća na više od 75 destinacija širom sveta, rekla je da se potražnja za dužim putovanjima ubrzava.

Kompanija je rekla da je iznajmljivanje kuća u trajanju od jednog meseca popularno u Skotsdejlu u Arizoni i na Morskom ostrvu u Džordžiji, kao i na Havajima, Kostariki i Meksiku.

Kakve hotele traže

 

Dok se hotelijerska industrija bori sa prvom zimom pandemije, luksuzni hotel sa produženim boravkom AKA izvestio je da je gotovo 80% njegovih apartmana rezervisano za prvi kvartal ove godine. Ovog meseca hotel izveštava da je imao 78% rezervacija za mesec ili više, u poređenju sa 47% u januaru 2020. godine.

Predsednik AKA Lari Korman rekao je da opcije produženog boravka imaju odjeka kod potrošača koji žele „dom van kuće“ sa kuhinjama, kancelarijskim nameštajima, dnevnim sobama i uslugama pranja veša.

A to su samo primeri.

Traže se: Sunce i sigurnost

 

Neki putnici traže sunce, kao i zaklon, od skoka zaraze na ostrvima u Karipskom moru. Jedno od takvih mesta je Angvila koja je zabeležila 15 slučajeva Covid-19 od početka pandemije. Putnici na britansku prekomorsku teritoriju moraju prethodno dobiti odobrenje za ulazak, položiti tri testa Covid-19 i da budu u karantinu u roku od 10 dana po dolasku.

Neki gosti biraju da ostanu mesec dana ili celu zimsku sezonu.

Gosti hotela koji ostaju 30 dana ili duže dobijaju besplatan parking, lične treninge i druge pogodnosti. Tragači za luksuzom mogu se pretplatiti na penthaus od 650 kvadratnih metara i privatni prevoz iz Portorika kroz novi hotelski paket. Za goste koji traže duži boravak od dve nedelje, daće i dodatne beneficije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. januar 2021 | 18:39

    Za dobro zdravlje ,mladalacki izgled tela i duha idite na planinu,kad dodje zima idite na planinu,kad dodje leto idite na planinu jedino tamo mozete osetiti eho vaseg zdravlja,mozete i na mre otici ali uzgred posetite uvek vasu planinu zdravlja

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>