• 0

Istorijski momenat za tehnološke kompanije: Korisnici gube poverenje i okreću leđa "najvećima"

WhatsApp aplikaciju zameniće Signal i Telegram iz Rusije, koji je već dobio pola miliona novih pristalica iz Amerike

  • 0
Virus Outbreak New York Foto: Tanjug/AP

Ovih dana se uveliko polemiše o platformama za komunikaciju, kao što je WhatsApp, koji je odlučio da od 8. februara tekuće godine dodatno "zaviri" u privatnost korisnika.

Nastala je pobuna, mnoge poznate ličnosti su pozvale na bojkot WhatsApp-a, a između ostalog - Ilon Mask, koji je na Tviteru pre nekoliko dana objavio: Use Signal, misleći na platformu za komunikaciju.

Turska je takođe pokrenula istragu protiv ove aplikacije, u vlasništvu Fejsbuka, pri čemu je porasla potražnja za lokalnim sličnim platformama.

Sa druge strane, više od 500.000 Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram, i to za samo četiri dana, nakon gašenja naloga Donalda Trampa na Tviteru i uklanjanja aplikacije Parler.

Telegram je postao druga najtraženija aplikacija u SAD, jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama.

Upravo o Telegramu i Signalu su diskutovali i analitičari koje je okupio RT. Suparničke aplikacije su sada, kako kažu, skinute sa prodavnice na milione puta širom sveta.

Džefri Taker iz Američkog instituta za ekonomska istraživanja kaže za RT da je ovo što se sada dešava "veličanstveni trenutak" u istoriji tehnologije.

Dalje navodi da su ljudi, napokon, posle 20 godina ignorisanja uslova i odredbi shvatili šta rade ove kompanije, tj. podigli su kolektivni glas protiv njihove politike poslovanja.

Korisnici gube poverenje u društvene mreže i platforme, i to je ceh koji će giganti morati da plate, jer je njihovo zadiranje u privatnost očigledno uzelo previše maha. Taker zaključuje da "ljudi više ne veruju tehnološkim kompanijama tako lako".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>