• 0
 ≫ 

Netflix objavio izveštaj o ravnopravnosti, pa priznao skandalozne uslove kako zapošljava

 ≫ 

Žene na rukovodećim mestima čine 47 odsto

  • 0
Netflix logo

Foto: Tanjug/AP

Broj Afroamerikanaca u Netflixu dupliran je je u poslednje tri godine, ali kompanija priznaje da je čeka dug put kada je u pitanju zapošljavanje Latinoamerikanaca. 

Ovo su samo dve stvari istaknute u Netflixovom prvom izveštaju o inkluziji. Podaci pokazuju da su za tri godine broj Afroamerikanaca podigli sa 3,8 na 8 odsto.

Sa druge strane, iako Lationoamerikanci čine 18 odsto američke nacije, u ukupnom broju zaposlenih u ovoj kompaniji čine svega 8 odsto.

- Možemo da učinimo mnogo više kada je u pitanju zapošljavanje ove grupe u svim delovima kompanije - stoji u izveštaju.

Manjak Latinoamerikanaca u Holivudu, ali i u tehnološkim kompanijama već je dugo problem. Tokom 2019. godine samo pet odsto uloga sa tekstom u prvih 100 rangiranih filmova dodeljene su pripadnicima ove nacije, čime su postali najlošije zastupljena etnička grupa u filmskoj industriji.

Više od 9,5 odsto Netflixovih lidera su crnci, dok je među Latinoamerikancima samo 4,9 odsto na vodećim mestima. Žene na rukovodećim mestima čine 47 odsto.

Zanimljivo je da kompanija Netflix ne daje bonuse svojim zaposlenima za postignute uspehe, a ovo navode kao jedan od razloga zašto su nadjačali konkurenciju među striming servisima.

Oni smatraju da su ljudi najkreativniji kada imaju dovoljno veliku platu pomoću koje mogu da odstrane određenu količinu stresa iz svog života. Međutim, dodao je, postoji loš uticaj na inovativnost kompanije ukoliko zaposleni imaju zagarantovani bonus za uspeh koji postignu.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>