• 1

Dok mu mnoge kompanije okreću leđa, jedan biznismen ne odustaje od saradnje sa Trampom

Njega ne brine ni to što je Trampu leđa okrenula i Dojče banka

  • 1
Donald Trump Tramp

Foto: Tanjug/AP

Dok mu brojne tehnološke kompanije uskraćuju pristup svojim društvenim mrežama i platformama, a veliki broj doskorašnjih saradnika i donatora iz sveta biznisa mu okreće leđa, jedna kompanija iz Dubaija javno je stala uz Donalda Trampa.

Husein Sajvani, predsedavajući kompanije DAMAC, rekao je da ne samo da ne odustaje od poslovanja sa Trampom i njegovom organizacjom, već bi želeo da proširi svoju saradnju sa njim, uprkos njegovoj navodnoj ulozi u organizovanju demonstracija u Vašingtonu.

DAMAC je Trampov partner u podizanju golf kluba u Dubaiju koji je tamo otvoren 2017. godine, a uskoro bi u istom gradu trebalo da nikne još jedan, veći golf klub koji će nositi Trampovo ime.

- Imamo dobar odnos sa Trampovom kompanijom i sigurni smo da nećemo da prekidamo dogovor koji imamo - rekao je Sajvani.

Njega ne brine ni to što je Trampu leđa okrenula i Dojče banka koja ima „komplikovanu priču“ sa Trampom. Ona je jedna od retkih velikih zapadnih banaka koja je nastavila da pozajmljuje novac Trampu posle nekoliko bankrota njegovih kazina 90-ih godina.

Donald Tramp tviter

Tviter je ugasio Trampov nalog, Foto: Tanjug/AP

Ipak, Sajvani želi da proširi partnerstvo sa Trampom.

- Čim Tramp bude mogao da se vrati poslovanju, dočekaćemo ga raširenih ruku. Želimo da proširimo saradnju i da nađemo i nove načina na koje možemo da sarađujemo - rekao je on.

Ovaj biznismen iz Dubaija stajao je uz Trampa i tokom ranijih problema sa kojima se susretao, posebmo tokom napda na njega nakon poziva da se zabrani putovanje svim muslimanima u SAD.

- On ima snažan brend, a nema sumnje da je njegov brend poslednjih 12 meseci postao mnogo jači i globalniji. Mislim da će njegovo ime imati pozitivan efekat na prodaju - rekao je on krajem 2016. godine, nedugo nakon što je Tram izabran za predsenika.

Tramp sa ovim biznismenom ima i bliske privatne veze, što potvrđuje i prisustvo njegovog sina na venčanju Sajvanijeve ćerke.

Video: Izglasan opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    14. januar 2021 | 20:16

    Трамп је прави дон Кихот нашег доба. Черече га као пример другима који би могли да се усуде да слободно мисле, па и делају у новофашизму, овога пута у англосексонском облику и режији. На крају ће се заборавити и Трампови немали греси, кад ови попадају - као и сва "сила" сваког доба.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>