• 0

Odmor se ponovo planira: Skok rezervacija u turizmu, a ovo je "udarna" grupa za povraćaj profita

Stariji građani, koji su već primili prvu dozu vakcine protiv kovida-19 u Britaniji, uskoro treba da prime i drugu dozu, što ima uliva osećaj sigurnosti. Uveliko rezervišu svoje letnje odmore...

  • 0
bus

Foto: Unsplash

Autobuski prevoznici i turoperatori zabeležili su neočekivani rast broja rezervacija u poslednje dve nedelje. Iz industrije kažu da je razlog za taj bum - "rastuće poverenje u vakcine".

Iako nema sumnje da pandemija i dalje vrši veliki pritisak na živote svih ljudi, ovo je znak da je sunce bar malo obasjalo turističku industriju, koja je imala tešku godinu.

TUI, najveći turoperator u Velikoj Britaniji, kaže da 50% rezervacija na njihovom sajtu trenutno dolazi od starijih od 50 godina. Ta grupa građana im ranije uopšte nije bila ciljna.

Turističke kompanije "National Express"-a kažu da su rezervacije onih koji imaju 65 godina ili više, porasle za 185% u poslednje dve nedelje, u odnosu na prošlu godinu.

Stariji od 65 godina uveliko bukiraju letnje odmore za 2021, kaže Jit Desai iz "National Express"-a, i dodaje da su prošlog vikend objavili brošuru za proleće-leto 2021, što znači da interesovanje postoji.

Po svemu sudeći, građani Velike Britanije - zemlje koja je prva počela s vakcinacijom protiv kovida-19 - imaju poverenje u ova naučna rešenja. Pandemija je bila pogubna za svetski turizam, a samo u Britaniji je ostalo upražnjeno na desetine hiljada radnih mesta.

Oni koji su već primili prvu dozu vakcine, za nekoliko nedelja bi trebalo da prime i drugu dozu, što im omogućava da planiraju odmor i raduju se putovanjima ponovo.

Takođe je primetno da ljudi sada rezervišu duže odmore, tačnije, umesto da u nekoj stranoj zemlji provedu sedam dana, oni biraju 10 ili 15. Vakcinacija može biti dobar pokazatelj na vraćanje turizma na stari nivo, u ovoj 2021.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>