• 6

Zavirite u budućnost: Ovo je prvi hotel u svemiru, otkriven i datum njegovog otvaranja

U kabinama za putnike nalaziće se zidovi prekriveni plišom, kao i komadi nameštaja, zatim futuristički LED sistemi rasvete

  • 6
Axiom Space

Foto: Axiom Space

Svet je video i doživeo mnogo toga, iz raznih oblasti, počev od nauke, preko tehnologije, do turizma i atrakcija, pa je sada potrebno biti zaista iznad proseka, inovativan, kreativan.

Vođena tom mišlju, jedna kompanija je došla na ideju na do 2028. godine u svemiru otvori prvi hotel. Dizajniraće ga poznati Filip Stark, koji je još davne 1969. počeo da radi u kompaniji "Pierre Cardin" kao pripravnik.

Svetski milijarderi su, čini se više nego ikada pre, obuzeti svemirom: u planu su komercijalna putovanja, pa zašto onda ne bi postojao i hotel koji će dočekati sve te putnike?

"Axiom Space" je hjustonska firma čiji je suosnivač bivši menadžer u NASA i direktor Internacionalne svemirske stanice, Majkl Sufredini, a koji sada planira da uloži čak dve milijade dolara u projekat AxStation.

U orbiti naše planete trebalo bi da se nađe kroz sedam godina, mada bi do 2024. trebalo da dođe do priključivanja modula za posadu internacionalnoj stanici. Onda bi se ideja postepeno širila, sa najmanje dva modula.

To uključuje laboratorijsko/proizvodnu jedinicu i panoramsku opservatoriju. Od momenta kada AxStation moduli budu uspešno priključeni svemirskoj stanici - postaće prvi, slobodno plutajući međunarodno dostupan, privatni svemirski prostor.

Zato je nastala ideja da ponude smeštaj svima koji su zainteresovani: u kabinama će se nalaziti zidovi prekriveni plišom, kao i komadi nameštaja, zatim futuristički LED sistemi rasvete. Eksterijerom hotela pozabaviće se "Thales Alenia Space".

Putnici koji žele da se vinu u svemir, pre putovanja će morati da prođu obuku u trajanju od čak 15 nedelja, a sedišta u šatlu, koji će nositi svemirske turiste u inovatni smeštaj, koštaće 55 miliona dolara po osobi. Poznato je da je jedno takvo sedište rezervisao i glumac Tom Kruz.

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    14. januar 2021 | 22:15

    Malo me podseća sve ovo, na onaj film Elizijum! Tipa kao bogati hore a siromašni dole na zemlji!

  • Najveselija

    14. januar 2021 | 23:44

    Ćuće se kad je otvaranje. Niće naš Vučić tamo počasni gost.

  • уписао

    14. januar 2021 | 23:23

    Већ дуго времена не вјерујем у бајке

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>