• 0

Mask tvitne, oni ulažu: Kako je jedan mim značajno uvećao akcije kreatora video igara?

Prošle nedelje, drugi najbogatiji čovek sveta svojim postom "Use Signal", bez namere je uticao na rast deonica kompanije "Signal Advance", koja nema veze sa platformom za komunikaciju na koju je Ilon Mask mislio

  • 0
video igre

Foto: Unsplash

Tekuća 2021. počela je, možemo reći, vrlo zanimljivo. Krajem prve nedelje januara, Ilon Mask (Tesla, SpaceX) je postao najbogatiji čovek planete, i sa trona je "oborio" Džefa Bezosa.

Međutim, sada je ponovo na drugom mestu, ali je njegov uticaj svakako bez premca. Prošlu godinu je završio u punom sjaju, a sada smo svedoci da svaki njegov tvit diže "buru" u javnosti.

Naime, milijarder je prošle nedelje svojim postom "Use Signal", bez namere uticao na rast deonica kompanije "Signal Advance", koja nema veze sa platformom za komunikaciju na koju je Mask mislio.

Njegov tvit se odnosio na bojkot WhatsApp-a, aplikacije za komunikaciju, koja uvodi sve stroža pravila za korisnike, i zato nailazi na osudu ovih dana.

Mimo toga, Mask je svojim angažovanjem na Tviteru uticao i na skok akcija od 4 odsto, kada je reč o japanskom tržištu video igara, tačnije o proizvođaču "Bandai Namco".

Ponovo se desilo isto, Mask nije ni pomenuo naziv ove firme, već je samo podelio s pratiocima sledeći mim:

 

Na šta je tačno mislio, ostaje enigma, ali je japanska firma svakako profitirala od Maskovog "poigravanja" na njegovoj omiljenoj platformi za druženje.

Amerikanac na Tviteru ima 42 miliona pratilaca, a ova konkretna objava ima više od 527.000 lajkova. Reč je o mimu sa karakterom po imenu Sachiko Koshimizu.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>