• 5

Piloti Montenegro erlajnsa: "Dok se bavite logom nove kompanije, radnici klize u siromaštvo"

Prošle su dve nedelje od gašenja, a obećanja nisu ispunjena

  • 5
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Sindikat linijskih pilota Montenegro erlajnsa obratio se putem medija odgovornima za gašenje Montengro Airlines-a.

- Prošlo je više od dve nedelje od gašenja Montengro Airlines-a i vaše izjave da neće biti nuspojava obećane mirne tranzicije sa MA na novu kompaniju. Za sve ovo vreme, mi zaposleni nismo dobili nijedan odgovor, niti videli konkretan korak koji bi potvrdio vaša obećanja i rešio naša životna i egzistencijalna pitanja - kažu u sindikatu.

Imajući u vidu da je prošlo dve nedelje, a ne samo da, kako kažu, nisu ispunjena obećanja, već je prekinut svaki kontakt sa njima, u njih se, kažu, uvukla sumnja da postoji mogućnost da budu izigrani i da postanu žrtve politikanstva.

- Mi smo stručni i odgovorni ljudi, a naša kancelarija je isključivo kokpit aviona, stoga, za bilo kakvu neefikasnost i finansijski krah Montengro Airlines–a, mi nismo adresa za obraćanje. Vi dobro znate ko jeste. Svi mi koji imamo svoja radna mesta u ovoj kompaniji, ne možemo, a nije ni pošteno da snosimo teret i negativne posledice. Mi samo želimo da odgovorno nastavimo da radimo naše poslove - kažu oni.

U Sindikatu napominju da dok se nadležni bave logom nove kompanije, naprednim finansijskim derivatima i marketingom na socijalnim mrežama, 250 ljudi koji nisu deo letačke operative, od ukupno 350 zaposlenih, zajedno sa svojim porodicama strmoglavo klize ka socijalnim slučajevima.

Srce na nebu, pilot napravio srce

Pilot napravio srce poslednjim letom, Foto: Printscreen/Flightradar24

- Mi vam zameramo nedostatak komunikacije, a i empatije. Vama nisu važna naša mišljenja, već kako iz medija čujemo, sa inostranim konsultantom rešavate našu budućnost – te se postavlja pitanje, ko bolje zna naše probleme i boljke firme – londonski špekulanti ili mi koji trideset godina “letimo” i činimo zdravo tkivo ove firme?! Je li ovo, sad već, trend da se sve rešava direktnim pogodbama, bez transparentnosti, preko ličnih poznanstava, zaobilazeći bilo kakve konsultacije sa ugroženim radnicima? Zar je to dobra praksa Evropske unije i avio industrije?! - pitaju se u sindikatu.

Nakon svega navedenog, molime nadležne a hitno uspostave zdravu komunikaciju i što pre reše radno-pravne i socijalno-pravne statuse zaposlenih u Montenegro Airlines-u.

- Želimo da se konačno izjasnite i da mi budemo deo rešenja, a ne problema - zaključuju.

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugostitelj

    14. januar 2021 | 13:23

    Dobro dosao u nas svet! Mi godinu dana ne radimo proslave a niko nas ne ferma!!!

  • Lejla

    14. januar 2021 | 14:38

    A letio sam nekad, letio ja, imao sam krila, krila leptira...

  • Crnogorac

    14. januar 2021 | 14:52

    Da se spustite u realnost, evo nama običnim građanima je 30 godina tako...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>