3 ogromna projekta koja će Zlatibor približiti Beogradu: Obilaznica već u niskom startu

Put do Požege gotov do kraja ove godine

Aleksandar Vučić, Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Država će pomoći izgradnju obilaznice oko Zlatibora, kao i celokupne infrastrukture kako bi se što više razvio taj kraj, i kako bi turistički centri bili bliži - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom svečanog puštanja u rad Gold gondole na Zlatiboru.

- Osim puta do Požege koji će biti gotov do kraja ove godine, pomoći će se i izgradnja obilaznice oko Zlatibora, brze saobraćajnice ka Užicu, sa krakom ka Višegradu i Kotromanu, da će se gledati kako i na koji način da se Zlatibor približi Beogradu, kako da se izgradi sekundarni gasovod... - rekao je Vučić.

Došao je, kako je dodao, da čestita svima koji su učestvovali u izgradnji gondole i da je gradonačelniku Čajetine bio potreban samo jedan razgovor "kako bi ga ubedio" u značaj projekta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Ponosan sam na ovu gondolu i neću nikada reći da je loša i ne zanima ko je imao ideju, ili ko ju je izgradio. Uložićemo u Zlatibor. Nadamo se da ćemo imati gondole i u drugim krajevima Srbije, i verujem da ćemo i u Beogradu moći da se pohvalimo sličnim sadržajima. Želim da kažem da ćemo biti uz vas, bez obzira ko se kada bude nalazio na vlasti - naveo je Vučić.

Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, danas počinje sa radom. Gondola povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara.

Video: Od Zlatibora do Tornika vožnja 1.000 dinara: Počela s radom najduža gondola na svetu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Zlatibor je prelep a izgradnjom ove gondole Zlatibor će biti još populatniji kao turistička destinacija.

  • Mila

    Jos jedna investicija za Zlatibor, koji pokazuje da se razvija i postaje pravi turisticki centar citave Evrope.

  • Ivana

    Naravbo da če imati više infarstrukturnih projekata koji će nšu državu ojačati. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu ojačate.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke