≫ 

3 ogromna projekta koja će Zlatibor približiti Beogradu: Obilaznica već u niskom startu

 ≫ 

Put do Požege gotov do kraja ove godine

Aleksandar Vučić, Panoramska gondola na Zlatiboru Foto: Tanjug/Rade Prelić

Država će pomoći izgradnju obilaznice oko Zlatibora, kao i celokupne infrastrukture kako bi se što više razvio taj kraj, i kako bi turistički centri bili bliži - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom svečanog puštanja u rad Gold gondole na Zlatiboru.

- Osim puta do Požege koji će biti gotov do kraja ove godine, pomoći će se i izgradnja obilaznice oko Zlatibora, brze saobraćajnice ka Užicu, sa krakom ka Višegradu i Kotromanu, da će se gledati kako i na koji način da se Zlatibor približi Beogradu, kako da se izgradi sekundarni gasovod... - rekao je Vučić.

Došao je, kako je dodao, da čestita svima koji su učestvovali u izgradnji gondole i da je gradonačelniku Čajetine bio potreban samo jedan razgovor "kako bi ga ubedio" u značaj projekta.

- Ponosan sam na ovu gondolu i neću nikada reći da je loša i ne zanima ko je imao ideju, ili ko ju je izgradio. Uložićemo u Zlatibor. Nadamo se da ćemo imati gondole i u drugim krajevima Srbije, i verujem da ćemo i u Beogradu moći da se pohvalimo sličnim sadržajima. Želim da kažem da ćemo biti uz vas, bez obzira ko se kada bude nalazio na vlasti - naveo je Vučić.

Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, danas počinje sa radom. Gondola povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara.

Video: Od Zlatibora do Tornika vožnja 1.000 dinara: Počela s radom najduža gondola na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jbt

    14. januar 2021 | 14:44

    Ovaj sve otvara,haha. Evo,sad trebam da otvorim konzervu ribe,pa ako može on da dođe da mi otvori?

  • Kim

    14. januar 2021 | 13:53

    Cirkus,doveo ove sa autobusima,da mu aplaudiraju i da gledaju kako će elita da uživa i da se voza gondolom,tužno....

  • Lukas

    14. januar 2021 | 12:35

    Zlatibor je unakazen, postao je grad...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>