• 5

Stamatović Vućiću: Platni razredi bi zadržali mlade, rad na Zlatiboru i u Beogradu isto da se ceni

"Najveće dosadašnje ulaganje u srpski turizam i zato je Gold gondola"

  • 5
Aleksandar Vučić, Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić, Panoramska gondola na Zlatiboru

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Država će uložiti mnogo u Čajetinu i Zlatibor, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanom otvaranju Gold gondole.

Vučić je istakao da nikada nije bio protiv projekta gondole.

- Za mene je gondola ovde super projekat, verujem da ću na leto doći ovde da uživam. Trudili smo se da te birokratske prepreke otklonimo i pomoći ćemo - reč je o više od možda i 14 miliona evra - rekao je.

Na pitanje o navodnoj svađi sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, Vučić je ocenio da je to besmisleno, te da su njih dvojica razgovarali o projektima.

Stamatović je naglasio da je u pitanju najduža gondola ove vrste na svetu.

- Ova investicija od velikog je značaja za ceo zlatiborski kraj. Najveće dosadašnje ulaganje u srpski turizam i zato je Gold gondola na ponos nas Zlatiboraca i čitave Srbije. Moji prethodnici su sve rekli, samo da ponovim kako je sve krenulo - 2004. godine krenuli smo sa obnovom ski-centra Tornik. Da bismo krenuli sa izgradnjom gondole morali smo da uradimo prostorne planove, ali tu je bila birokratija. Morali smo da uverimo nadležne da je ovo opšti interes - napomenuo je on.

Stamatović je izrazio zahvalnost što je Vučić shvatio da je ta investicija od opšteg interesa i što su uz njegovu pomoć uspeli da otkoče realizaciju projekta i dobiju sve potrebne dozvole.

- Današnja poseta predsednika Aleksandra Vučića treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti - kazao je Stamatović.

On je kazao da je poruka decentralizacija i platni razredi, odnosno da se danas sa Zlatibora šalje poruka da je moguća decentralizicaija Srbije, te da zahvaljujući idejama malih ljudi imamo završen projekat za ponos.

- Znam da je to teško, znam da nije nimalo lako. Odavno sam u politici, priča se o tome od devedesetih godina, da se Srbija rastereti da se rad koji je izveen u ovoj sredini i onaj u Beogradi isto ceni. Mislim da bi se time stvorila mogućnost da se smanji tendencija da mladi odlaze odavde. 

Kada bude urađen popis stanovništva, najavio je, pokazaće se da su možda i jedina lokalna samoprava sa srpskim življem koja beleži porast stanovika i novorođene dece.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, potpredsednik kompanije Poma Kristijan Buvije, ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni i predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović.

Video: Od Zlatibora do Tornika vožnja 1.000 dinara: Počela s radom najduža gondola na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    14. januar 2021 | 13:55

    Da bi uopste se ostalo u Srbiji treba mnogo veći prihodi da budu a sta ja da radim sa minimalcem od 270€

  • Uros

    14. januar 2021 | 14:49

    Prosecna plata da bude 1000€, minimalna 500€ i onda ce mladi ostati. Ali ne za 5 godina, nego sa danasnjim cenama.

  • Nebojsa

    14. januar 2021 | 23:39

    Za Zlatiboru i polovini zemlje se malo radi, a svi hoce plate kao na zapadu gde je putanja kuca-posao-kuca. Ne moze da se sedi u kafani i pije rakija, jede kupus i pecenje a da plate budu kao u Beogradu, to samo u bajkama moze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>