• 5

"Ledena dama" ne gubi nadu: Privreda evrozone oporavlja se u 2021.

ECB je u decembru 2020. dala prognozu da će rast ekonomije evrozone iznositi 3,9 odsto u ovoj godini

  • 5
Kristin Lagard

Kristin Lagard / Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske centralne banke (ECB), Kristin Lagard, juče je izjavila da privredu zone evra čeka oporavak u ovoj godini, pod uslovom da se mere uvedene zarad suzbijanja pandemije ukinu do kraja marta, odnosno - da vakcinisanje do tada postane masovno.

ECB je u decembru objavila da očekuje rast ekonomije evrozone od 3,9 odsto u 2021, ali, samo ako pandemiji kovida-19 dođe kraj. Već sredinom januara, došlo je do novog naleta zaraženih ovim virusom, te su tako mnoge zemlje Evrope uvele strože blokade.

Ipak, "ledena dama" ne gubi nadu da će privreda evrozone doživeti bolja vremena, i navodi da su "prognoze iz decembra svakako bazirane na određenim ograničenjima".

- Rekla bih da su procene ECB od prošlog meseca i dalje relevantne, u velikoj meri. Temelje se na pretpostavci da će mere ograničenja ostati na snazi u prvom kvartalu - navela je Kristin Lagard, a preneo je Rojters.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цеца82

    Масовна вакцинација што пре смањење популације е неће моћи госпођо

  • Milicionar

    90% ljudi posle 60-te godine života ne bi trebalo da uopšteno bude na bilo kakvim funkcijama u društvu, bilo gde u svetu. Razlog leži u tome da zbog godina mentalno postaju posesivni, sebični, plaše se neminovnog kraja života koji se prirodno približava i to vrlo značajno utiče na njihovu narodski rečeno "psihu" te postaju takvi. Nivo empatije prema mlađim pokolenjima je skoro na nultom podeoku. Ne prihvataju da svet ostaje na mlađimaniti njihove savete. Ubeđeni su u sopstvenu jedinstvenu sposobnost i nesposobnost mlađih da ih naslede.

  • EU 4 Rajh

    Propast je neminovna

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke