≫ 

Vučić frilenserima: "Možete da obarate sajtove, rušite institucije. Nema problema, sledi krivična"

 ≫ 

"Protesti nisu rešenje", naveo je Vučić

Porez mora da se plati i oko toga nema razgovora niti dileme, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom svečanog puštanja u rad Gold gondole na Zlatiboru.

Na pitanje da li će država uraditi nešto povodom najave frilensera da će se okupiti ispred Vlade, Vučić je poručio da protesti nisu rešenje.

- Mislite da mora svaki put, kada neko protestvuje da država reaguje. Ne mislim da su protesti rešenje za bilo šta. Ima prostora za razgovore, odnosno o tome od kada da se plaća, ali ne i da se pregovara o tome da se ne plaća. To se nikad neće desiti - istakao je on.

Na najavu pojedinih predstavnika frilensera da će blokirati i obarati sajtove institucija ukoliko vlada ne bude spremna na razgovore, Vučić je poručio:

- Možete da upadate u skupštinu, da rušite institucije i sajteve, pa nema problema, za to sledi krivična odgovornost. Mislim da je razgovor mnogo pametnija opcija. Rekao sam vladi da pokuša da razgovara, a to da ne platite porez, ne može, možete da rušite šta god želite - rekao je Vučić.

Država će pomoći izgradnju obilaznice oko Zlatibora, kao i celokupne infrastrukture kako bi se što više razvio taj kraj, i kako bi turistički centri bili bliži - rekao je predsednik Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaša

    14. januar 2021 | 14:08

    Ma predsedniče, uvedite porez i na advokate! Što su oni pivlašćena fela u državi???

  • ARČIBALD

    14. januar 2021 | 14:46

    Porez da se plaća od prvog januara ove godine i svi će biti zadovoljni.Do sad šta je bilo....bilo je.

  • Miroslav Tizic

    14. januar 2021 | 16:01

    Zbog nedostatka posla moja kcer i zet vratili su se i N. Sada i počeli da predaju engleski jezik preko neke japanske firme. Čas je oko 2 dolara. Pre nego su počeli da da rade hteli su da sve bude regularno. S zavoda za zapošljava je su im rekli da nas sistem ne poznaje takvu vrstu zanimanja. Sada država traži da se plati 57 %poreza i to za nekoliko godina u nazad. Deca jedva preživljavaju uz našu pomoć. Sada razmišljaju o odlasku u inostranstvu. Ovo je ludilo. I niko ne beži da plati porez bude osiguran. Alo recimo Bih i Makedonija imaju svega 10%.i na kraju sve te devize koje dodju oataju i troše se u Srbiji. Ps. Nisu svi jutjuberi i zaradjuju hiljade evra. Verujte nekima je to trenutno jedino rešenje da prežive...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>