• 2

Danas se zvanično rađa najveća svetska auto-grupacija: Ovo su svi Stelantisovi brendovi

Fijat Krajsler i Pežo-Sitroen-Opel su prošle godine odlučili da udruže snage kako bi se lakše izborili s izazovima u auto-industriji

  • 2
Fiat 500e 3+1

Foto: Fiat

Spajanje grupacija Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) biće danas formalno-pravno okončano, najavile su dve kompanije u zajedničkom saopštenju.

Tim povodom u utorak, 19. januara, biće održana digitalna konferencija za medije kojom će biti proslavljeno formiranje nove kompanije Stellantis.

Na konferenciji će govoriti glavni izvršni direktor kompanije, Karlos Tavares. Pre toga, 18. januara, počeće trgovina običnim akcijama Stellantis-a na berzi Euronext u Parizu i berzi Mercato Telematico Azionario u Milanu.

Takođe, 19. januara počinje trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis i na Njujorškoj berzi (NYSE), navedeno je u saopšstenju. Akcionari FCA i PSA su 4. januara rekli "da" spajanju, čime se rađa četvrta najveća svetska automobilska grupacija.

Fijat Krajsler i Pežo-Sitroen-Opel su prošle godine odlučili da udruže snage kako bi se lakše izborili s izazovima u auto-industriji, kao što su troškovi finansiranja tehnologija za proizvodnju ekološki čistijih vozila i tržišna kriza izazvana globalnom pandemijom.

Stellantis će, između ostalog, posedovati brendove Fijat, Džip, Dodž, Ram i Maserati, kao i Pežo, Opel i DS.

Video: Melem za oči muškarcima, ali i ženama: Ovo su najbolji sportski automobili u 2020. godini

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    16. januar 2021 | 09:50

    Imam dva Peugeot 106 1,5xdi (2001) i 308 2013d 1,5-92kw hdi. I prvi vlasnik sam oba, nikada nisam imao problema. I nesvidja mi se ideja sto se spajaju!

  • Vozac

    16. januar 2021 | 10:22

    Znaci da bezim od svih pet marki automobila ubuduce.Kada se pomesa citroenom motor,fijatova limarija,opelova vesanja,krajslerov menjac bice to auto za siroke narodne mase jeftin i kratkotrajan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>