• 0

Rad od kuće dominiraće i u 2021, barem u najjačoj evropskoj ekonomiji

Direktor državnog epidemiološkog instituta "Robert Koch" ponovo je apelovao na firme da svojim radnicima omoguće rad od kuće gde god je to moguće, a istog je stava i Angela Merkel

  • 0
dojče banka, nemačka

Foto: Unsplash

Nemačka planira da uvede nove, strože mere, jer je kancelarka Angela Merkel posebno zabrinuta zbog novog soja kovida-19, za koji se veruje da se širi brže od postojećeg oblika.

Ta odluka bi dobrim delom trebalo da utiče na poslodavce, jer Merkelova poziva na masovniji rad od kuće, kako bi se što više rasteretio javni prevoz (tramvaji, autobusi...).

- Virus se može zaustaviti samo dodatnim naporima - rekla je ona, i demantovala natpise pojedinih medija da se zalaže za potpuno ukidanje gradskog i međugradskog saobraćaja.

Kako se dalje navodi, poslodavci sada osećaju veći pritisak, budući da se mnogo zaposlenog sveta vozi gradskim prevozom.

Direktor državnog epidemiološkog instituta "Robert Koch", Lothar Wieler, ponovo je apelovao na firme da svojim radnicima omoguće rad od kuće gde god je to moguće.

Neke svetske kompanije su još na sredini prošle godine odredile da datum povratka u kancelarije za većinu radniku bude sredina 2021, jer su stručnjaci upozoravali da nas virus neće tako lako napustiti.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>