• 0

Ko bi mogao da nasledi Pucara i dođe na čelo hrvatske kompanije? Ovo su kandidati

Podravka je prehrambena kompanija sa sedištem u Koprivnici, osnovana davne 1934. godine

  • 0
Podravka

Foto: Shutterstock

Nije svejedno ko će naslediti fotelju prerano preminulog čelnika Podravke, Marina Pucara, pišu hrvatski mediji. S obzirom na izvrsne poslovne rezultate i dalje potencijale te kompanije, a s druge strane, i imajući u vidu pandemiju i zemljotrese, očekivanja od novog rukovodstva su velika.

Pucar je preminuo 6. januara ove godine, u 51. godini života.

Kako piše "Večernji list", premijer Hrvatske Andrej Plenković o tome je već razgovarao sa čelnikom HGK, Lukom Burilovićem, koji bi, ako dođe na čelo Podravke, u HGK ostao počasni predsednik.

Njegovu karijeru obeležio je rad na funkcijama predsednika uprave Sladorane, danas u većinskom vlasništvu šećerane Viro, zatim je bio pomoćnik ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Ali, Burilović nije jedini kandidat. Razgovaralo se i s Martinom Dalić, bivšom ministarkom privrede i potpredsednicom prošlog sastava Vlade Andreja Plenkovića, koja je smenjena na vrhuncu krize u Agrokoru.

Martina Dalić je "Večernjem listu" juče u šali poručila kako na pitanja novinara "samo državnici moraju odgovarati nedeljom, a ona, srećom, to nije".

Najtvrđi orah u pregovorima navodno je bio Goran Markulin, direktor Cromarisa, koji i u pandemiji ruši rekorde po rastu prihoda i prodaji ribe.

- Ništa ne mogu da kažem - kratko je poručio hrvatskom portalu, dok se kao četvrti potencijalni kandidat pominje Davor Doko, sadašnji član Uprave za finansije, zadužen i za penzione fondove u Podravci.

Podravka je prehrambena kompanija sa sedištem u Koprivnici, osnovana davne 1934. godine.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>