• 0

Fortenova dobila dve ponude za Ledo, obe iznad 600 miliona evra

Pregovori su u toku

  • 0
Sladoled od Jagode

Foto: Shutterstock

Fortenova grupa je dobila dve ponude za prodaju Leda u iznosila većim od 600 miliona evra, tvrdi zagrebački nedeljnik Lider, pozivajući se na nezvanične izvore.

Fortenova je dobila ponudu od američko-britanske kompanije Nomad Fuds (Foods) od preko 600 miliona evra, a drugi ponuđač, čije ime Lider ne navodi, dao je još veći ponudu od te, ali pod uslovima koji nisu bili prihvatljivi, pa je Fortenova počela pregovore sa Nomad Fudsom, prenosi portal Index.

Fabris Peruško, predsednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao da bude potpisan krajem prvoga kvartala, a transakcija zaključena tokom leta.

Nomad Fuds je jedan od vodećih igrača na evropskom tržištu smrznute hrane u čijem su portfelju brendovi kao što su Brds Aj (Bird Eye), Findus, Iglo, Ant Besis (Aunt Bešie''s) i Gudfelas (Goodfella''s).

- Pregovori su u toku, ali nema garancije da će se transakcija na kraju i ostvariti. Dok ne dođe do konačnog dogovora, kompanija ne namerava da iznosi dalje podatke o tom procesu - objavili su iz Nomad Fudsa.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>