• 1
 ≫ 

Potvrđeno pisanje Telegraf Biznisa: HOME PLUS zvanično u stečaju

 ≫ 

Odlukom Privrednog suda u Beogradu, Home plus je u stečaju od 31.12.2020.

  • 1
Home Plus, Bankrot, Biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Kao što je Telegraf Biznis prvi pisao, trgovinski lanac HOME PLUS je bankrotirao, a sada je zvanično potvrđeno da je otišao u stečaj. 

Home plus je od 31.12.2020. godine, rešenjem Privrednog suda u Beogradu, zvanično u stečaju.

Kako je za naš portal rekao Marko Dragić, pravni savetnik pri Nacionalnoj organizaciji potrošača (NOPS), ovo za potrošače može da znači da će malo teže doći do svog novca. 

- Najviše iz razloga što se prvo isplaćuju troškovi postupka, pa ona najveći poverioci, i tek na kraju dolaze potrošači, ukoliko ostane novca za isplatu. Ali sva novčana potraživanja se isplaćuju se pri okončanju postupka - navodi nam Dragić.

Udruženje potrošača je i pozvalo na svom sajtu potrošače koji imaju potraživanja od ovog trgovca, u smislu da su platili proizvod a da isti nije isporučen, da je reklamacija sa zahtevom za povrat novca pozitivno rešena a da potrošač nije dobio novac, da podnesu prijavu potraživanja sa svim prilozima Privrednom sudu u Beogradu – Stečajnom sudiji u prekluzivnom roku od 120 dana od dana pokretanja stečajnom postupka.

Vi možete da se obratite Nacionalnoj organizaciji potrošača na brojeve telefefona:

Za Beograd: 0114046300

Za Vojvodinu: 0216313600

Podsetimo, kompanija Home plus, koja prodaje kućne potrepštine, bankrotirala je i zatvorila lokale u svim tržnim centrima u Beogradu, a kako saznajemo, u blokadi su tačno 55 miliona dinara.

Radnici više nisu na radnim mestima, a na cedilu su ostali i potrošači koji su poručili robu, platili je, ali je nisu i dobili.

Nažalost, to nije jedina kompanija koja je po ovom principu ostavila mnogobrojne kupce i radnike na cedilu. Prema našim saznanjima, mnogi su davali čekove za robu, a jedna naša sugrađanka "pustila" je dva čeka, međutim, ni robu ni novac ni objašnjenje nije dobila. I nije jedina.

Proveravali smo, šta možete kao kupac prvo da uradite, a o tome opširnije u našoj posebnoj vesti.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nina

    18. januar 2021 | 15:00

    Plaćati robu unapred može se samo ako su svetski poznate firme mada ja ni takvim ne verujem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>