• 5

Kako privrednici da se prijave za vakcinaciju? Ovo su dva načina

To je, naglašava Marko Čadež, bez sumnje preduslov da smanjimo rizike od zaražavanja u kolektivima tokom pandemije i obezbedimo uslove za neometano poslovanje kompanija i preduzetnika

  • 5
Kol centar, vakcinacija, Goran Vesić

Foto: Beoinfo

Privredna komora Srbije je pozvala danas privrednike i njihove zaposlene da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19, posredstvom portala eUprava ili kol centra: 0800 222 334.

Predsednik PKS, Marko Čadež, u apelu upućenom privrednicima je naveo da je ovo zvanična procedura i najsigurniji put za evidentiranje interesovanja i dobijanje povratnih informacija, budući da je odluka o vakcinisanju lični čin i imajući u vidu da upitnik zahteva popunjavanje personalnih podataka.

- Mada su ponuđene obe mogućnosti, dozvolite da sugerišem onlajn prijavljivanje, kao obostrano pouzdaniji način u saopštavanju podataka, kako bi se izbegle eventualne greške ili nerazumevanje u usmenom telefonskom razgovoru - dodao je Čadež.

Poručio je, takođe, da će PKS, u komunikaciji sa državnim organima i institucijama zdravstvenog sistema nadležnim za sprovođenje imunizacije, podržati inicijativu velikog broja vlasnika i menadžera kompanija koji se poslednjih dana obraćaju Komori, da se nađe način kako bi se, osim pririoritenih kategorija građana, što više zaposlenih u privredi Srbije vakcinisalo.

To je, naglašava Čadež, bez sumnje preduslov da smanjimo rizike od zaražavanja u kolektivima tokom pandemije i obezbedimo uslove za neometano poslovanje kompanija i preduzetnika.

Čadež je na kraju izrazio duboko poštovanje za odgovornost koju su privrednici pokazali i napore koje mesecima ulažu, kako bi i u najtežim okolnostima sačuvali kompanije i ljude, i poručio da računaju na podršku PKS, te da se i Komori i njemu lično obrate za sve što, kao poslovna asocijacija, mogu da učine kako bi im olakšali poslovanje i kako bi privreda sa što manje gubitaka izašla iz pandemije.

Video: Kako funkcioniše novi sistem e-vakcina?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirotinjo i Bogu si teska

    19. januar 2021 | 10:35

    Na primer ako ja necu da primim vakcinu da li to znaci da cu dobiti otkaz kod svog poslodavca ,onda je to prisilna vakcinacija

  • Rale

    19. januar 2021 | 11:15

    Evo nama još jedne grupe prioritetnih.

  • Sale71

    19. januar 2021 | 12:41

    Radnici sami treba da razmisle da li treba da pristaju na eventualne ucene,jer posla će uvek biti,a zdravlja ne!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>