• 7

"Šef mi je rekao da dođem na posao, iako imam kovid". Sve više kršenja propisa u ovoj zemlji

Džejn tvrdi da se njen posao, koji se zasniva na računaru i telefonu, lako može obavljati od kuće. Oseća da samo ona u firmi sledi smernice Vlade Velike Britanije

  • 7
Kancelarija, posao, biznis

Foto: Shutterstock

Džejn radi kao administrator u privatnoj zdravstvenoj firmi u Oksfordširu, što je posao koji bi trebalo da radi iz kancelarije, čak i u karantinu.

Međutim, otkako je uhvatila kovid-19 na poslu, pre Božića, odlučila je da radi od kuće jer se tako oseća sigurnije - ali je ta ideja bila problematična za njenog šefa.

- Kancelarija je tako mala i nemoguće je držati distancu - kaže ona za BBC, i dodaje: "Moj šef, takođe, nije sledio smernice kada sam se razbolela i nikome nije rečeno da se izoluje. Bilo je tako neodgovorno".

Džejn tvrdi da se njen posao, koji se zasniva na računaru i telefonu, lako može obavljati od kuće. Oseća da samo ona u firmi sledi smernice Vlade Velike Britanije.

Kako navodi, šef je sada "tera" da se vrati na posao, a ona nema mnogo izbora, jer mora da plaća hipoteku. Ipak, smernice vlade nalažu da svako ko može da radi od kuće, treba to i da učini.

Između 6. i 14. januara, izvršni direktor za zdravlje i bezbednost primio je 3.934 žalbe u vezi sa korona virusom i preduzeo mere izvršenja u 81 slučaju.

Međutim, to je obično značilo usmeno ili pismeno upozorenje, a samo je jedna kompanija bila suočena sa oštrijim postupkom. Policija, takođe, može predstavljati problem, jer se neki radnici plaše odmazde ako progovore.

Džordž kaže da radi u kancelariji građevinske firme, u kojoj se pravila o socijalnom udaljavanju ignorišu ili podrivaju. Nije siguran da li treba da se žali.

On i 10 bliskih kolega mogli bi lako da rade svoj posao od kuće, ali to ovog puta nije opcija, iako polovina njih ima više od 60 godina, pri čemu su dve osobe u rizičnim grupama.

Video: Oproštajni govor Melanije Tramp: Protekle četiri godine bile su nezaboravne

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    19. januar 2021 | 21:07

    Ili kad ti pisu godisnji za vrijeme izolacije...

  • Sneža

    19. januar 2021 | 22:52

    Kršenja naravno koga briga sto narod umire i toliki broj doktora bitno je da firme rade da parazitima kaplje i da decu idu u škole kao da se situacija normalizuje, kao da smo mi slepi pa ne vidimo sta se radi.

  • Vuki

    19. januar 2021 | 21:56

    Ništa novo, a šta se i ko koga u ovoj zemlji uopšte poštuje?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>